(1) Cumhurbaskani Erdogan'dan Gençlere Müjde

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, “Örgün egitimdeki üniversiteli gençlerimize vaadimiz olan cep telefonu ve bilgisayar destegini hayata geçiriyoruz. Gençlerimize piyasa satis fiyati 9 bin 500 lirayi geçmeyen cep telefonu ve bilgisayarlar için toplamda 5 bin 500 liraya kadar teknolojik cihaz destegi verecegiz” dedi.

(1) Cumhurbaskani Erdogan'dan Gençlere Müjde


Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Bestepe’de Kabine Toplantisi Sonrasi Millete Seslenis konusmasini gerçeklestirdi.

Mevlid Kandilini tebrik ederek sözlerine baslayan Erdogan, ”Öncelikle sizlerin milletimizin ve tüm Islam aleminin Leyle-i mevlidini tebrik ediyorum. Dünyamizi kandil gibi aydinlatan bu tecellinin bir sene-i devriyesine daha bizleri ulastirdigi için Rabb’imize hamd ediyorum. Istiklal Marsi sairi merhum Mehmet Akif’in su niyazina tüm kalbimizle bizler de amin diyoruz. Dünya neye sâhipse, onun vergisidir hep; Medyûn ona cem’iyyeti, medyûn ona ferdi. Medyûndur o mâ’sûma bütün bir beseriyet.. Yâ Rab, bizi Mahser’de bu ikrâr ile hasret... Bu mübarek gecelerin Müslümanlarla birlikte insanligin tamaminin ferahina, esenligine, hayrina vesile olmasini diliyorum” diye konustu.



“Türkiye Yüzyilini insa hedefiyle çiktigimiz yolculugumuza kesintisiz bir sekilde devam ediyoruz” diyen Erdogan, ”Içeride açilis programlariyla, disarida katildigimiz uluslararasi toplantilarla ülkemizi dünyada hak ettigi yere getirmenin mücadelesini veriyoruz. Son kabine toplantimizdan bu yana özellikle dis politika kulvarinda yogun bir gündemimiz vardi. Gelecek üç yil boyunca ekonomide yol haritamiz olacak Orta Vadeli Programi kamuoyumuzla paylastik. Tüm paydaslarla istisare edilerek katilimci bir anlayisla hazirladigimiz Orta Vadeli Programin is dünyasinda memnuniyetle karsilandigini gördük. Uluslararasi yatirimcilarin programa tepkisi de son derece olumluydu. Dünya Bankasi grubunun 17 milyar dolarlik yatirim paketinin üzerine 18 milyar dolarlik yeni bir yatirim paketi daha eklemesi bunun bir isaretiydi. Ülkemize yönelik ön yargilar kirildikça Insallah yatirim rakamlarinin daha da yükseldigini görecegiz. Temel hedefimiz, yatirimi, istihdami, üretimi ve ihracati önceleyen politikalarla sürdürülebilir bir büyümeyi saglamaktir. Üç yilin Sonunda 1, 3 trilyon dolari asan bir ekonomik büyüklügü ve 15 bin dolara yaklasan kisi basina milli geliri yakalayacagiz Gerçekçi ulasilabilir ve Türkiye’nin potansiyelini yansitan hedeflerle dolu programin tekrar ülkemize hayirli olmasini diliyorum. Orta Vadeli Programin adeta tamamlayicisi niteligindeki 12’nci kalkinma planini ve hükümet programini yakinda milletimizin ve is dünyamizin takdirine sunacagiz” açiklamasini yapti.

“Türkiye’yi hedefleriyle mutlaka bulusturacagiz”

Cumhurbaskani Erdogan, Türkiye Yüzyili çagrisini yineleyerek, ”Türkiye Yüzyilini biz ilan etmis olsak da bu vizyon 85 milyonun tamaminin milli hedefi, ülküsü ve idealidir. Türkiye’yi büyütmek ve güçlendirmek hangi siyasi görüse mensup olursa olsun hepimizin ortak gayesidir. Siyaset arenasinda verdigimiz mücadelenin amaci da zaten budur. Hiçbir ayrim yapmadan milletimizin her bir ferdini orta vadeli programa destek olmaya davet ediyorum. 85 milyon el ele gönül gönüle vererek hem depremin yaralarini saracak hem de Türkiye’yi hedefleriyle mutlaka bulusturacagiz” diye konustu.



Bu yil Hindistan’in ev sahipliginde düzenlenen 18. G-20 Liderler Zirvesi’ne istirak ederek Türkiye’nin tezlerini kararlilikla savunduklarini aktaran Cumhurbaskani Erdogan, ”Zirve çerçevesindeki programlarda iklim degisikligi, terörle mücadele ve düzensiz güç meselelerinde Türkiye’nin yaptigi Katkilari dikkat çektik. Küresel adaletsizliklerin giderilmesi için G-20 üyesi ülkelerin atabilecegi müsterek adimlari gündeme tasidik.” dedi.



“G-20’de aktif rol oynamaya bundan sonra da devam edecegiz”

Devlet ve Hükümet baskanlariyla görüsmeler gerçeklestirerek isbirliklerini ilerletecek kararlar aldiklarini ifade eden Cumhurbaskani Erdogan, ”Dünyanin en büyük ekonomilerini ayni çati altinda bulusturan G-20’de aktif rol oynamaya bundan sonra da devam edecegiz. Bir daha bu ülkede darbelerin yasanmamasi, milletimizin evlatlarinin bir sagdan, bir soldan mantigiyla asilmamasi için vesayeti farkli görünümler altinda diriltme girisimlerine karsi daima teyakkuz halinde olacagiz. Cumhur Ittifaki olarak yeni yasama döneminde ülkemizin sivil ve özgürlükçü bir anayasaya kavusturmak için çabalarimizi yogunlastiracagiz. Sudan Egemenlik Konseyi Baskani Abdülfettah el-Burhan’in ülkemizi ziyaretinde halkinin acisini dindirmek için neler yapabilecegimizi degerlendirdik. Tarihi, beseri ve kültürel baglarimizin oldugu Sudan’in bir an önce istikrara kavusmasi en büyük temennimizdir” açiklamasini yapti.

“TEKNOFEST 2023’te bu sefer Izmir’de gençlerimizle gönül birlikteligimizi yenileyecegiz”

Kaymakamlik kursunu bitiren 99 gencin kura törenine katilarak heyecanlarina ortak olduklarini kaydeden Cumhurbaskani Erdogan, ”Genç kaymakamlarimiza bizi temsilen ilçelerinde yerine getirecekleri görevlerde kendilerinden neler bekledigimizi ifade ettik. Genç kaymakamlarimizin ülkemize ve milletimize yapacaklari hizmetlerle hem Bizim hem ailelerinin gurur kaynagi olacaklarina inaniyorum. Türkiye’nin 81 vilayetinden ve tüm ilçelerinden gelen gençlerimizle külliyemizin sergi salonunda yaptigimiz bulusma gerçekten müstesnaydi. Gençlerimizle her kucaklasmamizda onlarin coskusunu, dinamizmini ve sevdalarini gördükçe ülkemizin gelecegi adina daha çok umutlaniyoruz. Birileri istemese de TEKNOFEST gençligimizin gümbür geldigini görüyor, bundan da iftihar ediyoruz. Cuma günü TEKNOFEST 2023’te bu sefer Izmir’de gençlerimizle gönül birlikteligimizi yenileyecegiz” dedi.



Bugünkü kabine toplantisinda gençlere yönelik önemli kararlar aldiklarini söyleyen Cumhurbaskani Erdogan, ”Gençlerimize verdigimiz tüm sözlerin takipçisi oldugumuzu söylemistik. Örgün egitimdeki üniversiteli gençlerimize vaadimiz olan cep telefonu ve bilgisayar destegini hayata geçiriyoruz. Gençlerimize piyasa satis fiyati 9 bin 500 lirayi geçmeyen cep telefonu ve bilgisayarlar için toplamda 5 bin 500 liraya kadar teknolojik cihaz destegi verecegiz. Bu destekle cep telefonu için piyasa fiyatinin yüzde 44, 4’üne, bilgisayarlar için ise piyasa fiyatinin yüzde 16, 7’sine kadar bir tutarda destek saglayacagiz Yine örgün egitimdeki üniversiteli gençlerimizin bir hatla sinirli olmak üzere 12 ay boyunca aylik ücretsiz 10 GB kota tanimliyoruz. Gençlerimiz bu haklarini istedikleri üç mobil sebeke operatöründen biri üzerinden kullanabilecekler. Gerek teknolojik cihaz gerekse ücretsiz 10 GB kota destegiyle üniversiteli gençlerimizin teknolojiye ve bilgiye erisimini artiracagiz. 18 yasina giren tüm gençlere 1 yil süreyle geçerli Genç Kart verecegiz, müze, sinema tiyatro, sinemadan ücretsiz ya da indirimli faydalanabilecekler. Zaman içinde genç kart uygulamasi çerçevesinde eslerimize sunulan imkanlari daha da genisletecegiz. Her üç müjdemizin de gençlerimize hayirli olmasini diliyorum. Bugüne kadar nasil gençlerle beraber yol yürüdüysek insallah bundan sonra da gençlerin yoldasligindan ayrilmayacagiz." degerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: İHA