Girlevik Selalesi'nde Hafta Sonu Yogunlugu

Erzincan’da, Eylül ayinin sonlarina dogru havalarin sicak gitmesiyle birlikte Girlevik Selalesi’nde hafta sonu yogunlugu yasandi. Selale, yerli ve yabanci ziyaretçilerin akinina ugradi.

Girlevik Selalesi'nde Hafta Sonu Yogunlugu
Kent merkezine 35 kilometre uzaklikta bulunan ve Munzur Dagi eteklerindeki Kalecik köyü sinirlarinda 9 ayri kaynak suyunun birlesmesiyle olusan Girlevik Selalesi’nde hafta sonu yogunlugu yasandi. Selale, bugün KPSS sinavindan çikan ögrencilerin yani sira tur sirketleri ile gelen çok sayida yerli ve yabanci turistin ugrak noktasi oldu.

Hafta sonu tatilini firsat bilen vatandaslar, 40 metreden akan buz gibi suyu ve dogal güzelligiyle öne çikan Girlevik Selalesi’ne akin ediyor. Kisin suyunun büyük bölümünün donmasi ile olusan sarkitlar dolayisiyla büyüleyici bir manzaraya bürünen selale, ziyaretçilerine sonbaharda da farkli güzellik sunuyor.

Muhtesem doganin öz çekim yaparak tadini çikaran yerli ve yabanci turistler, görsel güzellikler arasinda yürüyüs ve piknik yaparak zamanlarini en iyi sekilde degerlendiriyor.

Girlevik Selalesi’ne gelen vatandaslar, “Selale tamamen dogal, çok güzel ortam sunuyor. Erzincan’a geldigimizde burasi mutlaka ugramadan gitmedigimiz, vazgeçilmez yerlerimizden biri. Dogalligini korumasi ve serinligi nedeniyle ailece piknik yaptigimiz yer.” dedi.

Girlevik Selalesi, Erzincan’in çevresindeki Erzurum, Bayburt, Gümüshane, Tunceli’nin yani sira Istanbul, Bursa, Ankara, Trabzon, Antalya, Izmir ve yurt disindan gelen çok sayida turistin akinina ugruyor.
Kaynak: İHA