Usulsüzlük Sikayeti Geri Çevrilince Belediye Baskani Konunun Incelenmesi Için Savciliga Basvurdu

Çevreyi ve dogayi koruma, kanalizasyon sularinin baraj gölüne akmasini engelleme amaciyla hayata geçirilecek aritma tesisinin yapilmasi amaciyla gerçeklestirilen arsa takasinda, usulsüzlük ve kamu zarari oldugu iddialarini yalanlayan Pertek Belediye Baskani Ruhan Alan, savciliga basvuran kisinin sikayetini geri almasi üzerine, kendisi Ilçe Cumhuriyet Bassavciligina giderek konunun incelenmesi için basvuruda bulundu.

Usulsüzlük Sikayeti Geri Çevrilince Belediye Baskani Konunun Incelenmesi Için Savciliga Basvurdu
Pertek Belediye Baskani Ruhan Alan, yaklasik iki hafta önce Pertek’te yapilmasi planlanan ve 6 ay önce ilgili kurumlarin oluru raporu dogrultusunda aritma tesisi projesi ile gündeme gelen arsa takasinda usulsüzlük yapildigi, kamu zarari ortaya çiktigi ve yaklasik 150 milyonluk bir rant oldugu iddialarini yalanladi. Ilçe meydaninda vatandaslara elindeki resmi belgelerle açiklamalarda bulunan Baskan Alan, yer tespitinin ILBANK ile birlikte yapildigini, arsa takasinda herhangi bir usulsüzlük ve kamu zarari bulunmadigini ve her seyin resmi yazismalarla ispatli oldugunu ifade etti.

Sikayette bulunan kisinin ilgili makama “Yurtdisindan mafya beni tehdit ediyor” diyerek iki gün sonra sikayetin çekmesi üzerine Baskan Alan Ilçe Cumhuriyet Bassavciligina giderek olayin incelenmesi amaciyla bizzat kendilerinin basvuru yaptiklarini kaydetti.

Baskan Alan, son iki haftada ilçe belediyesini ve vatandaslari mesgul eden bu durumu, yaklasan seçimler ve bazi belediye meclis üyelerinin karsilanmayan beklentileri nedeniyle ortaya atildigini savundu.

“Cumhuriyet Bassavciligina gittim ve bu konunun arastirilmasi için kendim dilekçe verdim”

Meydan vatandaslara seslenen Baskan Ruhan Alan, “Elestirilmekten kesinlikle kaçmadim. Pertek halkina her zaman hesap verdim ve vermeye de devam edecegim. Onlarca çalisan aldik, onlarca çalisanimizin evine götürdügü bir parça ekmegi belediyemizi yipratarak elimizden almak isteyenler, çalisanlarimizi basin açiklamasina zorlayanlar ile yapmak istedigimiz aritma tesisine karsi çikan zihinlere pirim vermeyecegim. Basta bir egitim emekçisi ve sizlerin takdiri ve layik gördügünüz Pertek Belediye baskanligim süreciyle de tek bir usulsüzlük yapmadim. Bizim bagimsiz bir belediye meclis üyemiz daha oldu ve savciliga sikayette bulundu. Aradan iki gün geçtikten sonra sikayetini savciliktan geri aldi. Savciliktan sikayetini almasindan sonra ilgili makama ‘ yurtdisindan mafya beni tehdit ediyor’ oldu. Ben de dün Pertek Cumhuriyet Bassavciligina gittim ve bu konunun arastirilmasi için kendim dilekçe verdim. Resmi dilekçem de ilgili makamda, hepiniz bunu bilin” dedi.



“Iller Bankasi’ndan, resmi yazismada ‘burasi uygundur’ geri dönüsü geldi”

Tartismaya konu olan aritma tesisi ile ilgili bilgiler veren Alan, “ Yapilmak istenen aritma tesisine neden karsi çikilir, bu da ayri bir soru isareti birakmiyor. Bunun cevabi ise basit seçimler yaklasiyor. 6 ay önce yapilan bir durum, yasal olarak hiçbir sikinti yok. Kaymakamliga gitmis, burada karar alinmis ve her sey tamamlanmis. 6 aydir siz neredeydiniz. Bu sekilde karalama yürüterek de bir sonuca varacagini sananlar keske fayda saglayan projelere önleme çabasina girmek yerine geçmis dönemlerde daha önceki belediye yönetimi tarafindan haksiz yere bir ton isçi çikarildi, karsi çiksalardi. Aralik 2022 tarihinde belediye meclisinde de aritma tesisi yapilmasina gerektigi takdirde trampa islemini yapilmasina yetki aldim. Meclis kararini aldiktan sonra yeri belirleyen Pertek Belediye Baskani Ruhan Alan degil, 27 Aralik 2022 tarihinde Iller Bankasina resmi yazi yazdim. Belediyemizin aritma tesisine yönelik böyle bir ihtiyacinin oldugunu, bizim bununla ilgili teknik personel imkanimizin olmadigini yazdim. Bununla alakali yer konusunda ilgili kisilerin gelip bakmasini yazdim ve Iller Bankasi’ndan, resmi yazismada ise ‘burasi uygundur’ geri dönütü geldi. Ilgili yer ile alakali hem Elazig’dan hem Tunceli’den hem de Pertek’ten bilir kisilerden fiyatlar alindi. O fiyat karsiliginda 137 dönüme karsilik 107 dönüm verildi.

Bunu belirleyen ben degil, komisyondur” diye konustu.

Kaynak: İHA