Beyoglu Bir Millet Kütüphanesi Ve Gençlik Merkezine Daha Kavustu

Beyoglu’nda restorasyonu tamamlanan tarihi Esgher Sinagogu, Hasköy Gençlik Merkezi ve Millet Kütüphanesi olarak hizmete açildi. Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz, “Burasi gençlerin tarihle, kitapla bulustugu bir mekan haline geldi” dedi.

Beyoglu Bir Millet Kütüphanesi Ve Gençlik Merkezine Daha Kavustu
Beyoglu’nda her semte bir kütüphane hedefiyle yola çikan Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz, bir kütüphanenin daha açilisini gerçeklestirdi. Beyoglu Belediyesince restorasyonu tamamlanan Tarihi Esgher Sinagogu, gençlerin yeni bulusma noktasi olacak Hasköy Gençlik Merkezi ve Millet Kütüphanesine dönüstürüldü. Yaklasik bir yildir hizmet veren kütüphanenin bugünkü resmi açilis töreninde konusan Haydar Ali Yildiz, bu mekani gençlerin tarih ve kitapla bulustugu bir yer haline getirdiklerini ve cumhuriyetin 100’üncü yilinda, Türkiye Yüzyilina yakisacak projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini belirtti.



“Burasi gençlerin tarihle, kitapla bulustugu bir mekan haline geldi”

Cumhuriyetin 100’üncü yilinda Beyoglu’na yakisir projeleri hayata geçirmeye devam edecekleri söyleyen Baskan Yildiz, “Beyoglu’nun neredeyse en eski tarihi mekanlarindan biri olan bir eserin önündeyiz. Bu mekan, gençlerin burada tarihle bulustugu, kitapla bulustugu bir mekan haline geldi. Tarihi mekanlarin kitapla ve onlari okuyacak gençlerle, çocuklarla bulusmasi ve onlarin gelecegi hazirlanmasi bizim için fevkalade önem arz ediyor. Cumhuriyetimizin 100’üncü yilindayiz. Bize bu vatani emanet eden Sultan Alparslan’dan, cumhuriyetimizi ilan eden ve bir istiklal mücadelesiyle Kurtulus Savasi’ndan zaferle çikan kurucu Cumhurbaskanimiz Mustafa Kemal Atatürk’e, bizlere emanet ettigi cumhuriyetin 100’üncü yilinda o yüzyila yakisan eserleri Beyoglu’na kazandirmaliyiz. Lafla olmuyor, yaptiginiz eserlerle cumhuriyete katki sunmaniz, cumhuriyeti taçlandirmaniz gerekiyor. Bize düsen, Beyoglu’na yakisan da tarihi eserleri 100’üncü yila yakisan bir tona getirmektir. Bütün bu çalismalarda bizden himayesini, destegini esirgemeyen Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’a tesekkür ediyor, hayirli olsun diyorum” dedi.



Bu kütüphanede çalisarak KPPS’de dereceye girdi

Kütüphanenin açilmasiyla birlikte burada ders çalismaya basladigini ve sonucunda da KPSS’de dereceye girdigini söyleyen Furkan Almaz ise, “Ben kütüphanemizde KPSS çalisarak Türk Dili ve Edebiyati Ögretmenliginde 3’üncü olmus bulunmaktayim. Bizlere bu güzel imkanlari sagladigi için Beyoglu Belediye Baskanimiz Sayin Haydar Ali Yildiz’a çok tesekkür ediyorum. Insanlar evlerinde aradigi konforu buradaki kütüphanelerde bulmaktalar. Ayni zamanda bizlere bu hizmeti saglarken kendimizi evimizde hissettiren buradaki sayin çalisanlara da çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA