Bakan Güler, Kuzey Makedonya Milli Günü Resepsiyonuna Katildi

Milli Savunma Bakani Yasar Güler, beraberindeki Genelkurmay Baskani Orgeneral Metin Gürak ve Milli Savunma Bakan Yardimcisi Alpaslan Kavaklioglu ile Kuzey Makedonya Milli Günü ve Silahli Kuvvetler Günü dolayisiyla düzenlenen resepsiyona katildi.

Bakan Güler, Kuzey Makedonya Milli Günü Resepsiyonuna Katildi
Kuzey Makedonya ulusal marsi ile Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan resepsiyonda konusan Bakan Yasar Güler, sözlerine Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in selamlarini ileterek basladi.

Türkiye ile Kuzey Makedonya arasindaki 600 yili askin derin tarihi iliskilerle, köklü kardeslik baglarina dikkat çeken Bakan Yasar Güler, "Asirlari asan bu kardeslik baglarinin tezahürü olarak Türkiye, Kuzey Makedonya’nin bagimsizligini taniyan ilk ülkelerden biri olmustur" diye konustu.

Iki ülke arasinda siyasi, askeri, ticari, egitim ve turizm basta olmak üzere birçok alanda mükemmel is birligi firsatlarinin bulundugunu dile getiren Bakan Yasar Güler, sunlari söyledi:

"Is birligimiz mütemadiyen gelismektedir. Nitekim Kuzey Makedonya’nin toplumsal yapisinin uyum ve huzur içinde olmasi Balkanlar için son derece önemli olup ayni zamanda örnek teskil etmektedir. Daha güçlü ve müreffeh bir Kuzey Makedonya ile bölgesinde etkin, dünyada saygin bir güç olan Türkiye arasindaki dayanisma ve yakin is birligi Balkanlarin güvenligine daha fazla katki saglayacaktir."
Kaynak: İHA