Sunucu Murat Ceylan'in Motosikletini Çalan Sanigin Yargilanmasina Devam Edildi

Beyoglu’nda sunucu Murat Ceylan’in motosikletini çaldigi iddia edilen sanigin yargilanmasina devam edildi. Durusmada beyanda bulunan Ceylan, ‘’Motosikletimi henüz bulamadim, degeri ise suç tarihi itibariyle 80-90 bin lira civarindaydi. Sikayetçiyim’’ dedi. Ara kararini açiklayan mahkeme, saniga Ceylan’in zararini gidermesi için süre vererek durusmayi erteledi.

Sunucu Murat Ceylan'in Motosikletini Çalan Sanigin Yargilanmasina Devam Edildi
Beyoglu’nda 6 Ekim 2022’de Survivor yarismasiyla taninan oyuncu ve sunucu Murat Ceylan’in elektrikli motosikletini kapali otoparktan çaldigi iddia edilen sanik Fatih Ö. (22)’nün yargilanmasina devam edildi. Istanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmada müsteki Murat Ceylan ile avukati Begüm Güngör hazir bulundu.

‘’Motosikletimi henüz bulamadim, degeri ise suç tarihi itibariyle 80 bin, 90 bin lira civarindaydi’’

Durusmada beyanda bulunan Ceylan, ‘’Suç tarihinde motosikletim Cihangir katli ve kapali otoparkindan çalindi. Motosikletin kendiliginden olan direksiyon kilidi vardi ancak herhangi bir zincir yoktu. Motosikletimi henüz bulamadim, degeri ise suç tarihi itibariyle 80 bin, 90 bin lira civarindaydi. Sikayetçiyim, zararimin giderilmesini talep ediyorum’’ seklinde konustu.

Müsteki Ceylan’in avukati Güngör ise saniktan sikayetçi olduklarini ve sanigin en üst hadden cezalandirilmasini talep etti.

Zararin giderilmesi için süre verildi

Ara kararini açiklayan mahkeme, sanik Fatih Ö.’ye müsteki tarafin zararini gidermek ve buna iliskin makbuzu sunmak üzere süre verilmesine, ayrica eksik hususlarin giderilmesine hükmederek durusmayi erteledi. Durusmanin ardindan Ceylan, ‘Çok mersi’ diyerek açiklama yapmadan durusma salonundan ayrildi.

Iddianameden

Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi’nca hazirlanan iddianamede, müsteki Murat Ceylan’in Cihangir’de bulunan katli otoparkin giris katina elektrikli motosikletini park ettigi, motosikletin çalinmasi üzerine sorusturmaya baslandigi anlatildi.

Hazirlanan iddianamede, kamera görüntülerinden süpheli Fatih Ö.’nün tespit edildigi, süphelinin ifadesinde ise söz konusu sahsin kendisi oldugunu söyledigi ve motosikleti kendisinin çaldigini söyledigi belirtildi.

Iddianamede, süpheli Fatih Ö.’nün gündüz vakti sayilan bir saatte kapali otoparkta bulunan müsteki Ceylan’a ait motosikleti çaldigi, bu sebeple ‘bina içinde muhafaza altina alinmis olan esya hakkinda hirsizlik’ suçundan 5 yildan 10 yila kadar hapis cezasina çarptirilmasi talep edildi.
Kaynak: İHA