Sanayi Ve Teknoloji Bakan Yardimcisi Inan, KOSAM'da

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardimcisi Oruç Baba Inan, Konya Ticaret Odasi (KTO) Karatay Üniversitesi merkez kampüsünde bulunan Kalkinma Odakli Stratejik Arastirmalar Merkezini (KOSAM) ziyaret etti. Ziyarette, is dünyasini ve finansal yapilari ilgilendiren bölgesel projeler hakkinda istisare toplantisi gerçeklestirildi.

Sanayi Ve Teknoloji Bakan Yardimcisi Inan, KOSAM'da
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardimcisi Oruç Baba Inan, KTO Karatay Üniversitesi merkez kampüsünde bulunan ve ekonomi, siyaset, ticaret, sanayi, çevre gibi alanlarda yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararasi arastirma ve çalismalar yürüten KOSAM’i ziyaret etti.

“Konya, ülkemizin ekonomik büyümesi ve kalkinmasi için kritik bir öneme sahiptir”

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardimcisi Oruç Baba Inan, ziyaret sirasinda yaptigi açiklamada, "Konya, ülkemizin ekonomik büyümesi ve kalkinmasi için kritik öneme sahip illerin basinda gelmektedir. Bu ziyaret, bölgenin potansiyelini daha iyi anlamamiza ve bölgesel kalkinma projeleri konusunda is dünyasiyla is birligi yapmamiza imkan tanidi. Kalkinma Odakli Stratejik Arastirma Merkezi, bu konuda önemli bir rol oynayarak, is dünyasina rehberlik etmektedir" dedi.



“KOSAM bölgede kilit bir rol oynamaktadir”

KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Baskani Selçuk Öztürk, KOSAM’in bölgesel kalkinma projelerindeki katkisina vurgu yaparak, “Konya is dünyasi olarak, bölgesel kalkinma projelerine ve stratejik planlamaya büyük bir önem veriyoruz. Bakan Yardimcimizin ziyareti bölgemizdeki proje ve firsatlar adina oldukça önemli bir anlam teskil ediyor. KOSAM; kaliteli içerikler üreterek, katma degerli projeler önererek bölgemizin ve ülkemizin kalkinmasinda kilit bir rol oynamaktadir" seklinde konustu.



“KOSAM, is dünyasina rehberlik etmek amaciyla kurulmus bir merkez olarak öne çikiyor”

KOSAM’in devam eden projeleri hakkinda bilgilendirmelerde bulunan KOSAM Yönetim Kurulu Baskani Lütfi Can Basaran; KOSAM’in Türkiye’nin önemli sanayi ve teknoloji merkezlerinden biri olan Konya’ya iliskin kalkinma ve büyüme potansiyelini daha yakindan incelemeye devam ettigini ve bu potansiyeli en üst düzeye çikarmak için yogun çalismalar yürüttügünü belirtti.

Basaran, "KOSAM’in devam eden projeleri arasinda, bölgedeki is dünyasinin rekabet gücünü artirmaya ve finansal yapilari gelistirmeye yönelik önemli girisimleri bulunmaktadir. Bu projeler sehrimizin, bölgemizin ve ülkemizin ekonomik potansiyelini daha da gelistirmesine katki saglayacaktir. KOSAM; is dünyasiyla is birligi içerisinde yer alarak, ortaya koydugu stratejik arastirmalariyla ülkemizin hedeflerine katkida bulunmaya devam edecektir” ifadelerine yer verdi.

Toplanti, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardimcisi Oruç Baba Inan’a hediye takdimi ve KTO Karatay Üniversitesi kampüsünün gezilmesi ile sona erdi. Toplantiya Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardimcisi Oruç Baba Inan ve beraberindeki heyetin yani sira KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Baskani, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Öztürk ile Mütevelli Heyeti Baskan Yardimcisi, KOSAM Yönetim Kurulu Baskani Lütfi Can Basaran ve KOSAM Yönetim Kurulu Üyeleri katildi.

Kaynak: İHA