Marmaris'te Gaziler Ve Sehit Yakinlari Için Yemek Düzenlendi

Marmaris Kaymakamligi ilçede yasayan gaziler ve sehit yakinlarini 19 Eylül Gaziler günü vesilesi ile yemek davetinde bulusturdu. Kaymakam Kaya ‘ Saygideger gazilerimiz ve bizlere emanet olan sehit yakinlarimiz ile her vesilede bir araya gelerek yapmis olduklari fedakârliklardan dolayi her daim sükranlarimizi iletecegiz ‘’ dedi.

Marmaris'te Gaziler Ve Sehit Yakinlari Için Yemek Düzenlendi


19 Eylül Gaziler Günü tüm yurtta oldugu gibi Marmaris’te de biz dizi etkinlik ile kutlandi. Sabah çelenk sunma merasimi, öglen ‘Marmaris’in kahraman gazileri belgeseli’ gösterimi, Mevlidi serif okunmasi ardindan Siteler Mahallesi’nde bir otelin bahçesinde düzenlenen aksam yemeginde Marmaris’te yasayan gaziler ve sehit yakinlari Marmaris Kaymakamliginin ev sahipliginde bir araya geldi. Marmaris Kaymakamligina bagli Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfinin organize ettigi aksam yemegi davetine, davet sahibi Kaymakam Nurullah Kaya, Aksaz Deniz Üs Komutani Tugamiral Neslim Eski, Bassavci Turgay Karabulut, Ilçe Emniyet Müdürü Aycan Çakir Öztürk, Ilçe jandarma Komutani Yarbay Murat Çam, Marmaris Belediye Baskani Mehmet Oktay ve Belediye baskan yardimcilari, Kibris Gazileri, Muharip Gaziler Dernegi Marmaris subesi üyeleri, sehit yakinlari, vakif mütevelli heyeti ile siyasi parti temsilcileri katilim sagladilar.

‘Bugün bize gaziligimizin onurunu yasattilar’

Muharip Gaziler Dernegi Marmaris Temsilcisi Azmi Özkan yemekte yaptigi konusmada ‘’ Bugün 19 Eylül Gaziler Günü’nü bir gazi olarak kutladik çok gurur duydum ‘’ diyerek emegi geçenlere tesekkürlerini iletti.

‘ Her daim bir ve beraberiz ‘

Afyonkarahisar Vali yardimciligi görevinin ardindan Marmaris Kaymakami olarak ilk defa bir araya gelmenin heyecanini yasadigini belirten Kaymakam Nurullah Kaya davet sahibi olarak bir konusma yapti. Kaymakam Kaya ‘’ Bugün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik ünvani verilmis oldugu 19 Eylül günü. 102 yil önce gazilik ünvani o savas ortaminda verilen payenin milletin üzerindeki etkisi basarisi baskin anlayisi bir çok güzellikleri beraberinde getirmis ve anlamli günün yad edilmesi adina günümüzde Malazgirtten bu günümüze kadar yasayan vefat eden tüm gazilerimize onuruna bugün gaziler günü olarak tarihi bir anlam verilmis ve bunda uzun zamandir aniyor ve kutluyoruz. Bugün de burada bir aile oldugumuzu bir ve beraber oldugumuzu hatirlatmak adina bu etkinligi düzenledik.’’ seklinde konusarak gün içinde etkinliklerde emegi geçenlere sükranlarini ilettigini belirtti.



Kaymakam Nurullah Kaya ‘’ Gazilerimiz ve bize emanet olan sehit yakinlarimiz ile her vesilede bir araya gelmekten onur duyacagiz, davetimize katilim saglayip , bizleri kirmayip buraya geldiginiz için tesekkür ederim ‘’ dedi.



Kaymakam Kaya’nin günün anlam ve önemini anlatan konusmasinin ardindan ilçe müftüsü Yunus Acar ebediyete intikal etmis sehit ve gazilerimiz adina dualar okumasinin ardindan aksam yemegi daveti sona erdi.
Kaynak: İHA