Kral Charles'in Ertelenen Fransa Ziyareti Basladi

Ingiltere Krali III. Charles ve Kraliçe Camilla, mart ayinda gerçeklestirilmesi planlanan ancak ülkedeki protestolar nedeniyle ertelenen 3 günlük Fransa ziyaretine basladi.

Kral Charles'in Ertelenen Fransa Ziyareti Basladi
Ingiltere Krali III. Charles, ‘kral’ olarak ilk kez Fransa’yi ziyaret ediyor. 6 Mayis’ta taç giyen Kral III. Charles ve Kraliçe Camilla’nin mart ayinda gerçeklestirilmesi beklenen ancak Fransa’daki emeklilik reformuna karsi yapilan protestolar nedeniyle ertelenen ziyareti, yogun güvenlik önlemleri altinda basladi.

Ingiltere Krali III. Charles ve Kraliçe Camilla, Orly Havalimani’nda Fransa Basbakani Elisabeth Borne, Disisleri Bakani James Cleverly ve Fransa’nin Birlesik Krallik Büyükelçisi Dame Menna Rawlings tarafindan karsilandi. Kral Charles, havalimaninin ardindan kendisi için düzenlenen resmi karsilama törenine katildi.

Iki ülke marslarinin okundugu törenin ardindan Kral Charles, Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron ile Meçhul Asker Aniti’na çelenk birakti.

Kral Charles, 3 günlük Fransa ziyaretinde bu aksam onuruna verilecek yemek öncesinde Macron’la görüsecek. Kral ve kraliçe, Fransa Cumhurbaskani Macron ile Elysée Sarayi’na geçecek.

Macron’dan duygusal paylasim

Kral Charles ve Kraliçe Camilla, Fransa ziyareti öncesinde sosyal medya hesabindan paylasim yaparak heyecanlarini dile getirdi. Kral ve kraliçe Ingilizce ve Fransizca yaptiklari paylasimda, “Kral ve kraliçe olarak Fransa’ya gerçeklestirdigimiz ilk resmi ziyaretimizde Paris ve Bordeaux’da size katilmayi sabirsizlikla bekliyoruz. Iki ülke arasindaki özel bagi ve harika ülkenizin sundugu her seyi kutlayacagiz. Yakinda görüsürüz Fransa” ifadelerini kullandi.

Kral ve kraliçenin paylasiminin ardindan Macron’un sosyal medya hesabindan yaptigi paylasim viral oldu. Macron’in paylastigi videoda Kral Charles’in gençliginden bugüne kadar olan anlari yer aldi. Paylasimda, “Prens olarak ziyaret ettiniz, kral olarak geri dönüyorsunuz. Hos geldiniz majesteleri” ifadeleri yer aldi.
Kaynak: İHA