Güzel Sanatlar Akademisi Yeni Dönem Kayitlari Basladi

Küçükçekmece Belediyesi Güzel Sanatlar Akademisi, sanatsal yetenegi olan çocuk, genç ve yetiskinler için hazirladigi ücretsiz sanat egitimleriyle kentin kültür ve sanat hayatina deger katmaya devam ediyor. Toplam 29 ayri brans için basvurular 25 Eylül’e kadar devam edecek.

Güzel Sanatlar Akademisi Yeni Dönem Kayitlari Basladi
Akademik bilgiyi ve sanat birikimini herkes ulasilabilir kilmayi hedefleyen Küçükçekmece Belediyesi, Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü Güzel Sanatlar Akademisi, bu yil da güncel akademik sanat anlayisiyla çocuk, genç ve yetiskinlerin yeteneklerine ve kisisel gelisimlerine katki saglayacak.

7’den 70’e herkes için sanat hedefleniyor

4 ayri kategoride gerçeklestirilen egitimler kapsaminda; dijital sanat atölyeleri, çocuk atölyeleri, güzel sanatlara hazirlik ve akademik sanat egitimleri gerçeklestirilecek.

Çocuk atölyeleri ve dijital sanat atölyelerinde yas araligina uygun olarak; Resim, video kurgu, stop motion, temel grafik, temel animasyon, ebru, kaligrafi, resim egitimi, video art, dijital illüstrasyon, çizgi roman, karakter tasarimi, karikatür, kisa film, dijital içerik üretimi, dijital medya, youtube, yazi sanati ve tipografi branslarinda egitimler verilecek.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi isbirligi ile gerçeklestirilecek akademik sanat egitimleri kapsaminda ise temel ve ileri seviye resim, temel sanat egitimi, ebru, minyatür, tezhip, sanat tarihi, ince kagit oymaciligi, kagit konservasyonu, resim teknikleri, sanatta tasarim ve kurgu, klasik cilt ve fotograf branslarinda sanat egitimleri düzenleniyor. Bransa göre 1, 2 veya 3 yil sanat egitim alan ve basariyla tamamlayan ögrencilere Küçükçekmece Belediyesi ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi onayli basari belgesi verilecek.

Güzel sanatlar ögrencileri, sanat egitimleriyle destekleniyor

Akademi, güzel sanatlara hazirlik kurslariyla da liseden mezun olmus üniversiteye hazirlanan gençleri güzel sanatlar fakültelerinin resim, grafik, animasyon, el sanatlari gibi çesitli bölümlerine yönelik sanat egitimleri ile destekliyor. Basvurular, 25 Eylül’e kadar devam edecek

Egitimlere kaydolmak isteyenler, Küçükçekmece Belediyesi sosyal medya hesaplarindan veya https://www.guzelsanatlarakademisi.ist/ adresinden istedikleri egitime yönelik ön kayit belgelerini doldurarak, basvurularini gerçeklestirebilirler. Akademi, yeni ögrencilerini 3-15 Ekim tarihleri arasinda düzenleyecegi yetenek sinavlariyla belirleyecek. Akademide dersler 17 Ekim 2023 Sali günü itibariyle baslayacak.
Kaynak: İHA