Geleneksel Sanat Dijital Teknoloji Ile Bir Araya Geliyor

TÜBITAK BIDEB 2237-A Bilimsel Egitim Etkinliklerini Destekleme Programi çerçevesinde kabul edilen “Yeni Medya ve Teknoloji Destekli Resim Sanati” baslikli proje, çalismalarina Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde (GSF) basladi.

Geleneksel Sanat Dijital Teknoloji Ile Bir Araya Geliyor
Hem teorik hem uygulamali etkinliklerden olusan program, Anadolu Üniversitesi GSF Çizgi Film ve Animasyon Bölümü bilgisayar laboratuvarinda gerçeklestiriliyor. Projenin yürütücülük görevini üstlenen Anadolu Üniversitesi GSF Ögretim Üyesi Doç. Dr. Karaca program hakkinda sunlari söyledi:

"Ilk defa resim bölümü olarak bir TÜBITAK projesi gerçeklestiriyoruz”

“Amacimiz lisansüstü ögrenim gören resim ve baski ana sanat dallari ögrencilerini 6 günlük bir programla dijital sanatla bulusturmak. Geleneksel resim egitimi alan ögrencilere gelisen teknolojiyle uyum saglayip evrensel sanati aktarmak istiyoruz. Pek çok sergi ve dijital çalisma görüyoruz ve bunun temelinde resim sanati yatiyor. Bu program sayesinde hem geleneksel hem de teknolojik sanati bulusturup daha güzel çalismalar olusturulabilir. 15 tanesi egitmen olmak üzere 28 katilimcimiz var ve bunlardan bazilari baska üniversitelerden resim, baski ve animasyon bölümlerinden alaninda uzman hocalarimiz.”

Dört farkli üniversiteden akademisyenler yer aliyor

Anadolu Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Isparta Uygulamali Bilimler Üniversitesinden akademisyenlerin yer aldigi proje resim veya baski sanatlari bölümlerinden mezun olarak su anda Türkiye’deki resim veya baski sanatlari anas anat dallarinda ögrenim gören lisansüstü ögrencilerinin, yeni medya ve dijital uygulamalara yönelik disiplinlerarasi bir egitim programi almalarini saglamak ve böylelikle geleneksel resim sanatini yeni medya ve dijital teknolojilerle bulusturmayi hedefliyor.

Proje çalismalari 22 Eylül Cuma gününe kadar GSF’de devam edecek.
Kaynak: İHA