EÜ Bilimsel Gücünü TÜRKÜNIB Üyesi Üniversitelerle Ile Paylasiyor

‘Huzurlu Üniversite, Kaliteli Egitim, Aydinlik Gelecek’ mottosu ile egitim ögretim ve arastirma gelistirme faaliyetlerine devam eden Ege Üniversitesi, uluslararasilasma alaninda da önemli basarilara imza atiyor.

EÜ Bilimsel Gücünü TÜRKÜNIB Üyesi Üniversitelerle Ile Paylasiyor
Ege Üniversitesi, Türk Devletleri Teskilati, Türk Üniversiteler Birligi (TÜRKÜNIB) üyesi üniversiteler arasinda yürütülen ögrenci ve ögretim elemani degisim programi olan Orhun Degisim Programi’ndaki öncü rolünü sürdürüyor. 2023-2024 Egitim Ögretim Yili Orhun Degisim Programi hareketliligi kapsaminda TÜRKÜNIB üyesi üniversitelerden 62 ögrenci ve 30 ögretim üyesi Ege Üniversitesine gelecek. Program kapsaminda Egeli 13 ögrenci ile 21 akademisyen de TÜRKÜNIB üyesi üniversitelere giderek hem egitim alacak hem de bilimsel tecrübelerini paylasacak.

Ege Üniversitesinin 68 yillik birikime sahip, bes yillik tam kurumsal akreditasyonlu, ögrenci odakli uygulamalari ile öne çikan uluslararasi taninir arastirma üniversitesi oldugunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi olarak, Cumhuriyetimizin 100. yilini, ‘Türkiye Yüzyili’ ideali ile akademinin ve bilimin yüzyili yapmak için hem ulusal hem de uluslararasi arenada çalismalarimizi araliksiz sürdürüyoruz. Bir yandan uluslararasi bilim camiasinda taninirligimizi artirirken bir yandan da farkli üniversitelerle is birligi agimizi genisletiyoruz. Uluslararasi ögretim elemani ve ögrenci hareketliliginden azami derecede istifade ediyoruz. Bir model olarak akademi dünyasina kazandirdigimiz Çift Diploma Programimizi basta Türk Dünyasi olmak üzere farkli ülkelerle paylasiyoruz” diye konustu.



“En çok basvuru alan ve kabul gören üniversite”

Orhun Degisim Programi hareketliligi kapsaminda basvuru alan 25 üniversite içinde en yüksek ögretim üyesi ve ögrenci basvurusu alan ve en çok kabul veren üniversite olduklarini belirten Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Uluslararasi arenada adindan saygiyla söz ettiren; tam akredite, ögrenci odakli bir arastirma üniversitesi olarak Türk Üniversiteler Birligi üyesi üniversitelerle daha yakin iliskiler kuruyoruz. Orhun Degisim Programinin lideri konumundayiz. Bu programin büyümesi için mentörlük görevi üstleniyor, farkli ulusal ve uluslararasi üniversitelere danismanlik yapiyoruz. 2023-2024 Egitim Ögretim Yili Orhun Degisim Programi hareketliligi kapsaminda TÜRKÜNIB üyesi üniversitelerden 62 ögrenci ve 30 ögretim üyesi üniversitemize gelerek bilim üretme ekosistemimizi daha yakindan tanima olanagi bulacak. Ayni zamanda 13 ögrencimiz ile 21 akademisyeniz de TÜRKÜNIB üyesi üniversitelere gidecek. Kitle iletisim araçlari ile bilisim teknolojilerinde yasanan bas döndürücü gelismeler neticesinde dünyanin küresel bir köye dönüstügü bu süreçte, hem yurt içinden hem yurt disindan ögrencilerimizi çagin gerekleri ile donatip mezun edecegiz. Sadece egitim ögretim, arastirma gelistirme alanlarinda degil sanatsal, kültürel ve sportif alanlarda da nitelikli bir ekosistemle bulusturacagiz. Yeni akademik döneme sayili günler kala simdiden gönül cografyamizdan gelen kardeslerimize hos geldiniz diyorum” dedi.

Kaynak: İHA