Eregli Belediyesi Salçalik Biber Dagitti

Konya’nin Eregli Ilçe Belediyesi tarafindan organik üretimi gelistirmek için baslatilan ‘Organik Tarim Projesi’ çerçevesinde üretilen salçalik biberler, vatandaslara dagitilmaya baslandi.

Eregli Belediyesi Salçalik Biber Dagitti
Eregli Belediyesi tarafindan Adabag Mahallesinde baslatilan ‘Organik Tarim Projesi’nde çalismalar devam ediyor. Proje sayesinde Adabag’da yetistirilen salçalik biberler Ereglililere dagitilmaya baslandi. Bu çerçevede Adabag, Tatlikuyu, Asiklar ve Alhan mahallelerinde salçalik biberlerin dagitimi gerçeklestirildi.

Diger mahallelerde de dagitim devam edecek.

“Her haneye bir çuval salçalik biber girsin istiyoruz”

Adabag Mahallesinde organik tarim hasat çalismalarini yerinde inceleyen ve mahallelerde salçalik biber dagitimlarina devam edeceklerini belirten Eregli Belediye Baskani Hüseyin Oprukçu, “Emek verdik, masraf ettik, hemsehrilerimizin her hanesine bir çuval salçalik biber girsin istiyoruz. Huzur sehri Eregli’yi insa etmek için çirpiniyorum. Akhüyük’de, kütüphanede, Tas Evlerde çalisiyoruz. Termal Tesisleri de kuracagim ve oteli de yapacagim. Çünkü Eregli benim kara sevdalisi oldugum bir sehir. Her seyi bir yana Eregli’de partisi, mezhebi, soyu ne olursa olsun Ereglili hiçbir insanin vatanina ihanet etmeyi aklindan geçirmedigini adim gibi biliyorum. Benim için vatanina ihanet etmeyen herkes makbul, herkes muteberdir. Onun için nasip olursa muradim vilayet Eregli’nin bir dönem belediye baskanligini yapmak” seklinde konustu.

Eregli Belediyesi tarafindan dagitilan salçalik biberlerini alan Ereglililer, “Belediyemizin bu güzel hizmetinden dolayi baskanimiza tesekkür ediyoruz. Çok güzel bir hizmet, vatandas olarak yararlaniyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA