Eglence Mekaninda Baslayan Tartisma Cinayetle Bitmisti, Saniklar Hakim Karsisinda

Kocaeli’de çikan tartismada 22 yasindaki Mertcan Pekatik’in silahla vurularak öldürülmesine iliskin biri tutuklu toplam 5 sanigin yargilanmasina devam edildi. Cumhuriyet savcisi, tutuklu sanigin kasten öldürme suçundan müebbet, 3 gence karsi islemis oldugu öldürmeye tesebbüs suçundan ise 27 yildan 45 yila kadar hapisle cezalandirilmasini istedi.

Eglence Mekaninda Baslayan Tartisma Cinayetle Bitmisti, Saniklar Hakim Karsisinda
Olay, 19 Haziran 2022 tarihinde Izmit ilçesi Kemalpasa Mahallesi Sahabettin Bilgisu Caddesi’nde meydana geldi. 22 yasindaki Mertcan Pekatik, arkadaslari Burak D., Cemal B., Mert E. ile eglence mekanina gitti. Bir süre sonra Burak D., Cemal B., Mert E. ile çalisanlar arasinda tartisma çikti. Tartisma sonrasinda 3 kisi de çalisanlar tarafindan disari çikarildi. O esnada tuvalette olan Mercan Pekatik, durumu ögrenince arkadaslarinin yanina disari gitti. Mertcan ile arkadaslari, mekanin 50 metre uzagindaki ara sokakta çig köfteci Selçuk S. ile tartismaya basladi.

Çikan arbedede Selçuk S., tabanca ile 4 el ates açti. 2 merminin isabet ettigi Mertcan Pekatik, kaldirildigi hastanede hayatini kaybetti. Selçuk S. ile kavga sirada yaninda olan Onurcan G., Onur A. ve Sedat K. gözaltina alindi. Selçuk S. tutuklanirken, diger saniklar serbest birakildi.

"Sedat K. olayin gerçeklestigi mevkiiye hakimdir"

Olayla ilgili davanin durusmasi 4. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam etti. Durusmaya tutuklu sanik Sedat K., müstekiler Mert E., Cemal B., taraf avukatlari ve maktulün ailesi katildi.

Tutuksuz saniklar Mustafa K., Onur A., Onurcan G. ve Sedat K. ise davaya katilmadi. Yasanan olaya iliskin dinlenen Mert E., "Sanik Sedat K., meydana gelen kargasa sonrasinda bizimle iyi bir sekilde konusarak eglence mekaninin önünden uzaklastirdi. Tramvay yolundan yolumuza devam edecektik ancak Sedat bize, ’Buradan devam ederseniz daha iyi olur’ diyerek olayin meydana geldigi sokaga yönlendirdi. Bu olayda dikkat çeken nokta ise sokakta kamera olmamasidir. Sedat K. olayin gerçeklestigi mevkiiye hakim kisidir, saniklardan sikayetçiyim" diye konustu.



4 sanik hakkinda ceza istendi

Cumhuriyet savcisi 5 sanik için mütalaa hazirladi. Cumhuriyet savcisi, Mustafa K.’nin üzerine atili, "Kasten öldürmeye azmettirme, suça katilma, yardim etme, öldürmeye tesebbüs suçuna katilma" suçlarini isledigine dair delil olmadigindan beraatini istedi. Sanik Selçuk S.’nin ruhsatsiz tabanca ile Mertcan Pekatik’i öldürmesi sebebiyle müebbet hapis, Burak D., Cemal B., Mert E.’e karsi islemis oldugu "Öldürmeye tesebbüs" suçundan 3’er kez ayri ayri 9 yildan 15 yila kadar hapis cezasiyla cezalandirilmasi talep edildi. Sanik Onur A., Onurcan G. ve Sedat K.’nin ise öldürmeye tesebbüs suçundan 3’er kez ayri ayri 9 yildan 15 yila kadar cezalandirilmasi istendi.

Mahkeme heyeti, Selçuk S.’nin tutukluluk halinin devamina, durusmanin ertelenmesine karar verdi.
Kaynak: İHA