Edremit'te 'Sehrini Kesfet' Çagrisi Ile Hareketlilik Haftasi

Balikesir Büyüksehir Belediyesi “Sehrini Kesfet” çagrisi ile Hareketlilik Haftasi Edremit’te düzenlenen etkinlik ile basladi.

Edremit'te 'Sehrini Kesfet' Çagrisi Ile Hareketlilik Haftasi
Etkinlige, Edremit Kaymakami Ahmet Odabas, Balikesir Büyüksehir Belediye Baskan vekili Mehmet Birol Sahin, Büyüksehir Genel Sekreter Yrd. Akif Sincan, Körfez Daire Baskani Muhammet Vurmaz, Ulasim Daire Baskani , Fen Isleri Daire Baskani Ayhan Arik, Edremit Ilçe Milli Egitim Müdürü Yasar Ciger, vatandaslar ve ögrenciler katildi.

Balikesir Büyüksehir Belediye Baskan vekili Mehmet Birol Sahin, vücudumuzun ve tabiatin; bize ömür dedigimiz bir süreligine “emanet” olarak verildigini belirterek, ”Bizden sonra gelecek nesillere temiz bir çevre birakmak zorunda oldugumuz gibi kaliteli ve konforlu bir ömür için sagligimizi korumak zorundayiz. Bunun için öncelikle yiyip içerek kazandigimiz enerjiyi ertesi güne birakmadan harcamaliyiz. Bunun için ulasimda çevreyi kirleten motorlu araçlarin kullanmak yerine öncelikle yürümeli ve bisiklet kullanmali ve elektrikli araçlari tercih etmeliyiz. Enerjimizi de mahallemizi, ilçemizi, ilimizi tanima firsati olarak harcamaliyiz. Zira Balikesir yirmi ilçesiyle tabiat, kültür, tarih zenginligi ile bulunmaz bir degerdir. Biz Büyüksehir Belediyesi olarak bu amaçla bisiklet ve yürüyüs yollarini hizla arttiriyoruz. Toplu tasima araçlarinin kullanimini tesvik etmek üzere öncelikle çevreyi kirletmeyen, konforlu araçlar ile kolay ve düzenli bir ulasim sistemi olusturduk. Sadece bu hafta degil 365 gün bol bol yürüyüs yapalim, ulasimda bisiklet, elektrikli araçlar ve toplu tasima araçlarini kullanalim. Bunu yaparken de sehrimizi taniyalim.”dedi.

Etkinlikte açilan stantlarda saglik ve çevre bilinci egitimi, bisiklet kullanma egitimi verildi.

Kaynak: İHA