Bos Kalan Stadyum Alani Acemi Sürücülerin Pisti Oldu

Kahramanmaras’ta depremde agir hasar alan ve enkazi kaldirildiktan sonra bos araziye dönen 12 Subat Stadi, acemi sürücülerin egitim alanina dönüstü.

Bos Kalan Stadyum Alani Acemi Sürücülerin Pisti Oldu
Kahramanmaras’ta 6 Subat’ta meydana gelen depremler sonrasi agir hasar alip yikimi yapilan, deprem sonrasi çadir kent olusturulan ve enkazi kaldirildiktan sonra bos bir araziye dönüsen 12 Subat Stadyumu acemi sürücülerin egitim alanina dönüstü.

Eski bir motosikletçi oldugunu dile getiren Adnan Alper, yikildiktan sonra bos bir arazi haline gelen stat alaninda esine motosiklet kullanmayi ögretiyor. Motorcular alanda kendi imkânlari ile olusturduklari pistte, motosiklette vites degistirme, hizlanma ve zikzak çizme gibi egitimler yapiyor.

Enkaz kalktiktan sonra atil bir vaziyette duran stadin temizlendikten sonra motosiklet pisti olarak kullanilabilecegini dile getiren eski motosikletçi Alper, “Yasimiz ilerlemesine ragmen hala motosiklet tutkumuz devam ediyor. Esim Figen hanima, oglum Hüseyin Cemil’e motosikleti ögretiyorum. Burasi eski 12 Subat Stadi. Deprem dolayisiyla yikildi. Burada güzel bir pist gördük ve egitimi yapabiliriz dedik. Taslari koyduk. Zikzak çizmeyi, iste sürat yapmayi, vites degistirmeyi ögretiyorum. Düsse de çok bir zayiat olmayacagini gördüm. Kumsal bir alan. En azindan motosiklet kullandiklari zaman daha zorlu yol durumu oldugu için daha iyi ögreniyorlar, böylelikle devam ediyoruz. Kahramanmaras’ta zaman zaman kadinlarin motosiklet kullandigini görüyorum. Çok iyi bir sey motosiklet tutkusu farkli bir tutku, özgürlüktür. Motor arabaya degismem” ifadelerine yer verdi.

Egitim için bos bir arazi aradiklarini ve bu alani görünce kendi imkânlariyla amatör bir pist yaptiklarini söyleyen Figen Alper ise, “Zaten depremden önce yikilmaya baslanmisti. Onun sonrasinda tabii bayagi çadirlar falan kalktiktan sonra burasi atiklar olusmus. Biz de bos arazi ariyorduk motosiklet kullanmak için. Burayi görünce buraya geldik. Kapisi açikti zaten girdik ve ondan sonra kullanmaya basladim. Ilk defa kullanmama ragmen ben bile kendime sasirdim. Motosiklet kullananlar için güzel bir pis yapilabilir. Düzenlenirse, yapilirsa tabii daha faydali bir sey olacaksa onu da bilemem ama pist yapilirsa güzel olur” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA