Altin Güvercin Kusadasi'nda 26. Kez Kanatlandi

Bu yil 26’nci kez düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek beste yarismasi Kusadasi Altin Güvercin Beste Yarismasi, muhtesem bir final gecesine imza atti. Özer Türk Stadyumu’nda gerçeklesen final gecesini binlerce kisi izlerken sözü ve müzigi Nazan Palu’ya ait “Duy Beni” isimli beste birinci oldu. Gecede sahne alan Türk pop müziginin sevilen sanatçisi Askin Nur Yengi, büyük emek gerektiren Altin Güvercin’i yasatan Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel’e tesekkür etti.

Altin Güvercin Kusadasi'nda 26. Kez Kanatlandi


Aydin Büyüksehir Belediyesi, Kusadasi Belediyesi ve Kusadasi Altin Güvercin Kültür, Sanat ve Tanitim Vakfi (KUSAV) is birliginde, spornsorlarin destegi ile düzenlenen 26. Kusadasi Altin Güvercin Beste Yarismasi, binlerce kisinin katilimi ile gerçeklesen görkemli bir gece ile final yapti. Sevilen televizyon programcisi Okan Bayülgen’in sunumu ile renklenen 26. Altin Güvercin Beste Yarismasi’nin büyük final gecesi, televizyonlardan canli olarak yayinlandi.

Final gecesine, Özer Türk Stadi’ni dolduran binlerce kisi ile birlikte CHP Aydin milletvekilleri, Aydin Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Baris Altintas, Kusadasi Kaymakami Ibrahim Keklik, Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, CHP Kusadasi Ilçe Baskani Mehmet Gürbilek ile ilçe yöneticileri, belediye baskan yardimcilari, belediye meclis üyeleri, KUSAV Baskani Levent Köylü ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katildi.



“Kusadasi bir müzik kenti”

Final gecesinde konusan Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, Kusadasi’nin ‘müzik kenti’ kimligine dikkat çekerek Kusadasi olarak halen ilk ve tek beste yarismasina ev sahipligi yapmanin mutlulugunu yasadiklarini söyledi.

Altin Güvercin’i bu yil 26’inci kez kanatlandirmanin heyecani içerisinde olduklarini belirten Baskan Ömer Günel, Altin Güvercin’e olan ilginin her geçen yil artarak sürdügüne dikkat çekti. Baskan Ömer Günel “Bu sene 291 beste arasindan finale kalan 10 besteyi dinleyecegimiz muhtesem bir final yasayacagiz. Sevgili Okan Bayülgen’in sunumuyla ve Askin Nur Yengi’nin sahne alacagi finaliyle umuyorum hepimiz için çok keyifli geçecek. Stresli dönemlerden geçtigimiz bu süreçte herkese iyi eglenceler diliyorum” dedi.



Büyük jüri karsisinda canli performans

26. Altin Güvercin Beste Yarismasi, Baskan Ömer Günel’in konusmasinin ardindan finalistlerin Hakan Süersan Orkestrasi esliginde sergiledikleri canli performanslarla sürdü. Canli performanslarin sona ermesinin ardindan baskanligini, prodüktör ve Altin Güvercin Beste Yarismasi Koordinatörü Ali Riza Türker’in yaptigi; besteci, aranjör Ahmet Güvenç, MÜYORBIR Yönetim Kurulu Baskani, besteci ve yorumcu Burhan Sesen, MESAM Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi ve Aranjör Selim Çaldiran, Ardahan Belediye Baskani, müzisyen ve yorumcu Faruk Demir, gazeteci, aktivist ve yorumcu Ömür Gedik, yorumcu Berkay, Aydin Büyüksehir Belediyesi Daire Baskani Ibrahim Gürdal, 2022 Altin Güvercin Beste Yarismasi birincisi Merve Demirci, ana sponsor temsilcisi Gültaç Eviz, Dijital Halk Oylamasi Temsilcisi Özgür Özmavi ve Kusadasi 5. Noter Baskatibi Dilara Kömürcü’nün yer aldigi büyük jüri degerlendirmesini yapti. Jürinin degerlendirmesine dijital halk oylamasi sonuçlarinin da eklenmesiyle dereceye giren finalistler Kusadasi 5. Noter Baskatibi Dilara Kömürcü tarafindan açiklandi.

Altin Güvercin’in sahibi “Duy Beni” ile Nazan Palu oldu

26. Altin Güvercin Beste Yarismasi’nda sözü ve müzigi Nazan Palu’ya ait olan ve Korat Eris tarafindan yorumlanan “Duy Beni” isimli beste birinci; sözü, müzigi ve yorumu Gözde Yüksel Çetin’e ait “Gitme” isimli beste ikinci; sözü, müzigi ve yorumu Gökçe Özgül ile Göktug Tavaci’ya ait “Tören” isimli beste üçüncü oldu. Yarismanin “En iyi yorumcu” ödülü ise sözü ve müzigi kendisine ait olan “Gitme” adli eseri yorumlayan Gözde Yüksel Çetin’e verildi.

Dereceye giren finalistler ödüllerini CHP Aydin Milletvekili Bülent Tezcan, Aydin Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Baris Altintas, Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel ve yarismanin ana sponsoru temsilcisi Sakir Eviz’in elinden aldi.

KUSAV Onur Ödülü Askin Nur Yengi’nin

Ödül töreninin ardindan profesyonel müzik yasamina ilk adimini 1987 yilinda ikincisi düzenlenen Altin Güvercin Beste Yarismasi’nda, merhum pop müzik sanatçisi Harun Kolçak ile birlikte yorumladigi “Yeniden” bestesi ile birinci olarak atan Askin Nur Yengi sahne aldi. 36 yillik aranin ardindan bir kez daha Altin Güvercin sahnesinde kendisine birincilik kazandiran ayni sarkiyi seslendiren Askin Nur Yengi’ye Altin Güvercin Beste Yarismasi’nda geleneksellesen KUSAV Onur Ödülü, KUSAV Baskani Levent Köylü tarafindan verildi.



90’lar rüzgari esti

Böylesine bir ödüle layik görülmekten dolayi onur duydugunu söyleyen Askin Nur Yengi, büyük emek gerektiren böylesine önemli bir organizasyona destek verdigi için Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel’e ve Altin Güvercin Beste Yarismasi Koordinatörü Ali Riza Türker’e tesekkür etti. Kendisine Altin Güvercin kazandiran “Yeniden” sarkisinin yasamindaki önemine dikkat çeken Askin Nur Yengi, 1990’larda Türk popuna damga vuran birbirinden güzel sarkilari ile binlerce katilimciya unutulmaz bir gece yasatti.
Kaynak: İHA