Selçuk'ta 'Dayanikli Kent' Yasama Geçiyor; Ilk Adim Çocuklar Için

Selçuk Dayanikli Kent Konferansi sonrasinda öne çikan konular arasinda yer alan “Çocuk, Genç ve Egitim” basligi altinda bir toplanti düzenlendi. Ögretmenler, veliler ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katildigi toplantida Selçuk’ta çocuklarin, gençlerin ve egitimin sorunlari konusuldu, çözüm önerileri ele alindi.

Selçuk'ta 'Dayanikli Kent' Yasama Geçiyor; Ilk Adim Çocuklar Için
Toplantinin açilis konusmasi Selçuk Belediye Baskani Filiz Ceritoglu Sengel tarafindan yapildi. Baskan Ceritoglu Sengel, Efes Selçuk Dayanikli Kent Konferansi’nda kurulan çalisma masalarindan “Sosyal Dayaniklilik ve Insan Refahi” basligi altinda olusturulan çalisma masasinda Selçuk’un bu baslik altinda dayanikli hale gelmesinin önündeki eksiklikler noktasinda özellikle çocuk, genç ve egitime dair sorunlarin öne çiktigini vurguladi.

Ortaklasmayi önemli ve degerli buluyoruz

17 Agustos’ta gerçeklesen Efes Selçuk Dayanikli Kentler Konferansi’nda olusturulan Sosyal Dayaniklilik ve Insan Refahi Masasi’ndan çikan en önemli sorunlarin çocuklar, gençler ve egitime dair sorunlar oldugunu belirten Baskan Ceritoglu Sengel; “Biz Subat 2023 itibariyle Çocuklar için Gida Dayanismasi adi altinda bir gida dayanismasi baslattik. Kendi tespitlerimiz ve kimi ögretmenlerimizden edindigimiz bilgilerle her hafta çocuklar için evlerine bir beslenme paketi birakiyoruz. Ama fark ettik ki o masada bizim aslinda en çok bilmesi gereken, bildiklerini de bize aktarmasi gereken ögretmenlerimizin bu noktada yeteri kadar haberleri yok. “Burada bizde eksiklik var” dedik. Çünkü dogru bilgiye en rahat okullardan ve ögretmenlerden ulasabiliriz. Bu anlamda ortaklasmayi önemli ve kiymetli buluyoruz. Akil akildan üstün ama isin en iyisini bilen yine egitimciler, yine veliler” dedi.

Baskan Ceritoglu Sengel Gida Dayanismasi gibi tasimali egitim noktasinda da ögrencilere ulasma açisindan belediyeler ile okullar arasinda is birligi yapilmasi gerektiginin altini çizdi.

Dayanikli kent noktasinda “Sosyal Dayaniklilik ve Insan Refahi” noktasinda bir diger önemli eksikligin de kentte madde kullanimi oldugunun altini çizen Baskan Ceritoglu Sengel; “Ögretmenlerin farkindaligi ve velilerle iletisim kurmasi çok önemli. Burada rehber ögretmenlerimiz var çok kiymetli. Rehber ögretmenlerin de haricinde bizim belediyemizde çok uzun yillardan beri ücretsiz psikolojik danismanlik yapiliyor. Bunu fark ettiginiz ögrenciler olabilir. Bizim psikologlarimizla da iletisime geçebilirsiniz” dedi.

Baskan Ceritoglu Sengel ayrica madde kullanimi ile mücadele etmek anlaminda kent aydinlatmasi ve metruk yapilmasi yikilmasi konusunda yapilan çalismalarin devam edecegini de belirtti.



Raporlar hazirlanacak, hizlica çalisacagiz

“Çocuk, Genç ve Egitim” Toplantisi sonrasindaki süreç hakkinda da katilimcilari bilgilendiren Baskan Ceritoglu Sengel; “Buradan aldigimiz çiktinin sonucunda Efes Selçuk Dayanikli Kent Konferansi sonrasinda oldugu gibi bir rapor çikacak. Bu raporlarin hepsiyle biz Selçuk’taki ilgili birim amirleriyle bir araya gelip bu isi hizlica sonuçlandiracagiz. Yani su anda sizler kendi konunuzla ve bu üç tane bahsettiginiz konunun fikir insanlari olacaksiniz” dedi.

Baskan Ceritoglu Sengel’in ardindan katilimci ögretmenler, veliler ve sivil toplum örgütleri temsilcileri kentte yasayan gençler ve çocuklar için öne çikan eksiklikler hakkinda okullar, spor alanlari, kültür sanat faaliyetleri ile önerilerini dile getirdiler.
Kaynak: İHA