Sahte Savci 'FETÖ'cüler Hesabiniza El Koyacak' Diyerek Yasli Adami 40 Bin TL Dolandirdi

Kocaeli’de kendisini savci olarak tanittigi yasli adami "FETÖ’cüler hesabiniza el koyacak" diyerek 40 bin TL dolandiran sanigin yargilanmasina devam edildi. Magdur yasli adam, "Bana verdikleri IBAN numarasina 40 bin TL gönderdim. Açiklama kismina ’araç satisi’ olarak yazdirip, parayi havale ettirdiler" dedi.

Sahte Savci 'FETÖ'cüler Hesabiniza El Koyacak' Diyerek Yasli Adami 40 Bin TL Dolandirdi
Olay, 1 Eylül 2020 tarihinde Kocaeli’de meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Mustafa S.’yi arayan M.Ö. isimli sahis, kendini savci olarak tanitarak FETÖ’cülerin hesabina el koyacagi yalanini söyleyerek, bankada bulunan parasini kendisine verecekleri IBAN numarasina göndermesini istedi. Ne yapacagini bilemeyen 71 yasindaki Mustafa S., sahsa inanarak söz konusu banka hesabina 40 bin TL gönderdi. Bir süre sonra dolandirildigini anlayan yasli adam, polise sikayette bulundu.

"’FETÖ’cüler hesabina el koyacak’ dedi"

Olayla ilgili açilan davanin ilk durusmasi Kocaeli 5. Agir Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Durusma salonunda müsteki Mustafa S., tanik esi S.S. ve sanik avukatlari hazir bulundu. Saniklardan B.T.Ö. ve E.S. SEGBIS ile durusmaya katilirken, M.Ö. ise katilmadi.

Nasil dolandirildigini anlatan Mustafa S., "M.Ö. isimli sahis beni telefonla arayarak kendini savci olarak tanitti. FETÖ’cülerin benim T.C. kimlik numaramin son 4 hanesini ele geçirdigini söyledi.

Bankadaki parama FETÖ’cülerin el koymamasi için parayi çekip kendilerine yollamami istedi. ’Eve polis gönderdik, o parayi esinize verecegiz. Siz de çekeceginiz parayi bize gönderin’ dedi.

Telefonu kapatmama hiçbir sekilde izin vermedi. Esimi de telefonla konferansa aldi. Esime, eve polis gelip gelmedigini, kendisine parayi verip vermediklerini sordum. Esimi tehdit ettikleri için esim bana, polislerin kendisine parayi verdigini, bir sorun olmadigini söyledi.

Ben de buna dayanarak bana verdikleri IBAN numarasina 40 bin TL gönderdim. Açiklama kismina ’Araç satisi’ olarak yazdirip parayi havale ettirdiler. Eve gidip esimle konusunca kimsenin kendisine para vermedigini, kendisini benim canimla tehdit ettiklerini söyledi.

Bunun üzerine dolandirildigimizi anladik ve sikayette bulunduk. Gönderdigim paranin 7 bin 800 TL’si savcilik kanadiyla bana iade edildi. Zararimin tamamen giderilmesini istiyorum, sikayetçiyim" diye konustu.



"Evimize haciz gelecegini söyledi"

Tanik olarak dinlenen Mustafa S.’nin esi S.S. (65), "Kendini savci M.Ö. olarak tanitan sahis beni telefonla aradi. Esim Mustafa’nin FETÖ olayindan dolayi takip edildigini ve evimize haciz gelecegini söyledi.

Beni arayan kisi Mustafa’ya, ’Parayi aldim demezsen esinizin basina kötü seyler gelir’ dedi.

Esimle konferansa alip tehditle parayi aldigimi söylettirdi" seklinde konustu.



"Verdigimiz hesabin suçta kullanilacagini bilmiyorduk"

Hirsizlik suçundan hükümlü oldugunu söyleyen B.T.Ö., "Saniklardan E.S. ile cezaevinde tanismistim. 2020 yilinda ikimizde cezaevinden Covid izinli çiktiktan sonra telefonla görüsmeye devam ettik. E.S. bir gün beni aradi ve Istanbul’da araç sattigini, aracin parasini yatiracak hesabinin olmadigini, kimligi olmadigindan hesap açamadigindan bahsetti. Benden hesap numarasi istedi, kendisine hesap numarasi vermem halinde bana bin TL para verecegini söyledi.

Hesap numaram olmadigi için dayimin oglu olan diger saniklardan M.Ö. ile görüstüm. Durumu kendisine izah ettim ve alacagim bin TL’yi paylasabilecegimi söyledim. Kabul edince M.Ö.’nün hesap bilgilerini E.S.’ye verdim. Verdigimiz hesaba bir süre sonra para geldi. Parayi bankadan kuzenim M.Ö. çekti. Banka bir kisim paraya bloke koydugu için 32 bin 500 TL para çekti. Bu çektigimiz paranin bin 500 TL’sini aldik, kalanini E.S.’ye elden verdik. Verdigimiz hesabin suçta kullanilacagini bilmiyorduk. Müstekiyi arayan kisi ben degilim. Dolandiricilik suçundan hiçbir dosyam bulunmamaktadir. Beraatimi talep ederim. Bu suçu isledigimi kabul etmemekle birlikte müstekinin zararini karsilamayi kabul ediyorum" ifadelerini kullandi.

"Zarari karsilamayi kabul etmiyorum"

Basit yaralama suçundan hükümlü oldugunu söyleyen E.Ç., "Olaya iliskin bir bilgim ve ilgim yoktur. B.T.Ö.’yü cezaevinden tanirim ancak M.Ö.’yü tanimam. B.T.Ö.’nün beyanlarini kabul etmiyorum, neden böyle bir savunma yapti bilmiyorum. Zarari karsilamayi kabul etmiyorum, beraatimi istiyorum" dedi.

Mahkeme heyetinin UYAP sisteminden yaptigi sorgulamada E.Ç.’nin ayni nitelikteki suçtan ve benzer iddialarla yargilandigi belirlendi. Mahkeme heyeti, M.Ö. hakkinda yakalama karari çikartilmasina karar vererek, durusmayi erteledi.
Kaynak: İHA