Maltepe'de Bitmeyen Meydan Isyani Açiklamasi Alti Bitti, Üstü Kaldi

Maltepe’de IBB tarafindan yapilan Cumhuriyet Meydani Alt Geçidi kullanima açilmasina ragmen alt geçidin yayalarin kullaniminda olan üst kismindaki meydanin yapimi hala devam ediyor. Adeta santiye alani gibi olan ve isçilerin çalismalarini sürdürdügü meydanda yayalarin toprakli yoldan, tahtalarin, bariyerlerin ve taslarin arasindan yürüdügü görüldü. Ayrica çevre esnafi da uzayan çalismalar nedeniyle dükkanlarinin zaman zaman toz ve toprakla doldugunu ve müsterilerinin bu nedenle azaldigini iddia etti. Yapimi devam eden meydanin son hali havadan görüntülendi.

Maltepe'de Bitmeyen Meydan Isyani Açiklamasi Alti Bitti, Üstü Kaldi


Maltepe sinirlari içerisinde bulunan, araçlarin ve yayalarin kullandigi Bagdat Caddesi’nde yaklasik 2 buçuk sene önce alt geçit ve meydan projesi baslatildi. Yaya ile araç trafigini birbirinden ayirmak için yapilan projeler çerçevesinde, caddede araç trafigini saglayacak olan Cumhuriyet Meydani Alt Geçidi geçtigimiz günlerde kullanima açildi. Alt geçidin üst kisminda bulunan ve yayalarin geçisini saglayacak olan Cumhuriyet Meydani projesinin yapimi ise hala devam ediyor. Alt geçidin kullanilmaya baslanmasina ragmen üst kismindaki çalismalarin devam ettigi meydanin santiye alani gibi oldugu ve isçilerin çalismalarini sürdürdügü görüldü.

Bir kisminin toprakla kapli oldugu, yan taraflarinin bazi yerlerinde kaldirim tasi, bazi yerlerinde parke tasi olan, isçilerin kullandigi çesitli is makinelerinin ve malzemelerin de bulundugu alanda yayalar bunlarin arasindan yürüyerek ilerleyebiliyor. Caddenin bir kisminda kaldirimda çalismalarin devam etmesi nedeniyle yayalarin caddeden ilerlemek yerine pasaj içerisine girip caddenin ilerisine gidebildikleri de gözlendi. Caddede bulunan kimi esnaf da çalismalar nedeniyle dükkanlarinin zaman zaman toz ve toprakla doldugunu, ayrica caddedeki çalismalar nedeniyle vatandaslarin caddeye gelmemesinden dolayi müsterilerinin azaldigini ifade etti.

Meydanda devam eden çalismalar ve meydanin son hali havadan görüntülendi.

“Siftah yapamadan dükkan kapatiyor”

Çalismalarin söz verilen tarihte bitirilmedigini belirten çevre esnafi Yakup Sukas, “Burada rezilligi görüyorsunuz. Esnafin 3 seneden beri anasi aglamis. Burada herkes batik durumda. Hala bitirdikleri yok. Kimse net bir zamanda vermiyorlar. Verilen taahhütlerin hiçbiri yerine getirilmedi. Insanlar buraya artik gelmez oldu. Is yapamiyoruz, öyle dükkanlar var ki aksama kadar bir insan içerisine girmiyor, siftah yapamadan dükkan kapatiyor. Su an biraz açildi, bir ay öncesine kadar her yer kapaliydi. Bariyerler çekilmisti, her taraf kapaliydi. Hala parkeler yarim yamalak dösenmis biraktilar. Burada cam açamiyoruz. Sulama araci istiyoruz o da gelmiyor. Haftada bir kere belki geliyor suluyor. Büyüksehir’i ariyoruz ‘Maltepe ilgileniyor’ diyor, Maltepe’yi ariyoruz ‘Büyüksehir ilgileniyor’ diyor” dedi.



"Daha önce bitmesi gerekiyordu"

Çalismalarin uzamasiyla müsteri kaybi yasadiklarini belirten bir diger esnaf Yusuf Ozan, “Daha önce bitmesi gerekiyordu. Süreç hala devam ediyor. Tozdan topraktan çamurdan sikayetçi olan var. Halkin su an bu caddeye memnuniyeti yok diyebilirim” diye konustu.

Kaynak: İHA