Kozan'da Ilkögretim Haftasi Kutlandi

60. Yil Sehit Mustafa Akar Ortaokulu ögrencileri ve ögretmenleri, Ilkögretim Haftasi dolayisiyla bir etkinlik düzenledi.

Kozan'da Ilkögretim Haftasi Kutlandi
Etkinlik, bir dakikalik saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Ardindan ögrenciler, ilkögretim haftasiyla ilgili siirlerle programa renk katti. Günün anlam ve önemini vurgulayan konusma ise Kozan Ilçe Milli Egitim Müdürü Gazi Keles tarafindan gerçeklestirildi.

Gazi Keles, yaptigi konusmada, "Yeni egitim ögretim yilimizin baslamasinin heyecani ve mutlulugunu yasiyoruz. Kozan, 29,580 ögrenci ve 2,590 egitim çalisaniyla büyük bir egitim ailesine ev sahipligi yapiyor. Bu yil da 3,435 ögrenciyi 272 tasima araciyla egitim hizmetine ulastiracagiz. Egitim, milletimizin gelecegini sekillendiren en önemli unsurdur. Milli ve manevi degerlere bagli bireyler yetistirmek en büyük hedefimizdir" dedi.

Ögrencilere hitap eden Keles, onlari egitimin isiginda aydin bir gelecege hazirladiklarini belirtti.

Ögretmenlere de tesekkür ederek, fedakarca çalismalarini takdir etti .Egitim ve ögretim yilinin açilisinda, ögrenciler tarafindan folklor gösterisi büyük bir ilgiyle izlendi. Ayrica Kozan Kaymakamligi, Kozan Ilçe Milli Egitim Müdürlügü, Kozan Ilçe Gençlik ve Spor Müdürlügü ve Kizilay isbirligi ile düzenlenen spor yarismalarinda dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi.

Etkinlige Kozan Kaymakami, okulun adini tasiyan Sehit Mustafa Akar’in annesi Melahat Akar ile yakindan ilgilenerek, ögrencilere ve ögretmenlere basarili etkinlikleri için tesekkürlerini iletti.

Etkinlige Kozan Kaymakami Bahattin Alp Arslanköylü ve Kozan Belediye Baskan Vekili Faruk Sönmez basta olmak üzere; veliler, ögrenciler, kurum müdürleri, okul müdürleri ve çok sayida ögrenci etkinlige katildi.

Kaynak: İHA