Kadin Sagligi Merkezi Danisanlari Darisekisi Örnek Köyü'nü Gezdi

İçel Büyüksehir Belediyesi Saglik Isleri Dairesi Baskanligi bünyesinde hizmet veren Kadin Sagligi Danisma Merkezi danisanlari Darisekisi Örnek Köy’ünü gezdi. Uzmanlar esliginde önce isinip fiziksel aktiviteler gerçeklestiren kadinlar, ardindan birbirinden hareketli parçalarda dans ederek stres atti. Rengarenk evlerin arasinda dolasarak Ortanca Sokak’ta hatira fotografi çekilen kadinlar, Örnek Köy’ü ilk defa gezmenin ve Yörük kültürünü yakindan gözlemlemenin hayranligini yasadi.

Kadin Sagligi Merkezi Danisanlari Darisekisi Örnek Köyü'nü Gezdi
Etkinligi, Kadin Sagligi Danisma Merkezinden hizmet alan danisanlarin saglikli yasam aktivitelerini artirmak adina düzenlediklerini belirten Fizyoterapist Ayse Deniz, İçel Büyüksehir Belediyesi olarak kadinlarin her zaman yaninda olduklarini ve en temel amaçlarindan birinin ise kadinlarin günlük hayatta motivasyonlarini artirmak oldugunu kaydetti.

Deniz, psikolojik ve fiziksel yönlerden de kadinlari ve saglikli yasami desteklediklerini ifade etti.

Darisekisi Örnek Köyü’nü ilk kez gezen ve kendisi için farkli bir deneyim oldugunu belirten Nafile Karaduman, “Etkinlikle ilgili mesaj geldiginde çok mutlu oldum, bu kadarini beklemiyordum. Benim için çok farkli bir deneyim oldu. Topraga basarak topragin bütün güzelliklerinin tadini çikardim. Spor yapmaya yeniden karar verdim” diye konustu.

Geçen sene bir arkadasinin tavsiyesi üzerine Kadin Sagligi Danisma Merkezinden haberdar oldugunu belirten Karaduman, çok ciddi saglik sorunlari yasadigini da ekleyerek, “Diyetisyen ve fizyoterapist destegi aldim. Hem saglik açisindan çok faydasini gördüm hem de benim için çok büyük bir motivasyon kaynagi oldu” ifadelerini kullandi.

Etkinlikten memnun kalan danisanlardan Mediha Ilgün ise “Hava mis gibi. İçel sicagindan sonra burasi ilaç gibi geldi. Etkinlik çok güzeldi” dedi.

Ilgün, Kadin Sagligi Danisma Merkezinde verilen hizmetlerin hepsinden yararlandigini ve personellerin islerinde uzman oldugunu dile getirerek Kadin Sagligi Danisma Merkezini herkese tavsiye ettigini belirtti.

Kaynak: İHA