Icra Memurunu Yaralayan Avukat Açiklamasi

Kocaeli’nin Izmit ilçesinde icra memuru Bünyamin Alyakut’u tabancayla 4 yerinden vurarak yaralayan avukat Teoman Eksioglu’nun durusmasi ilk kez görüldü. Sanik savunmasinda, "Bünyamin müvekkilime beni azlettirmek suretiyle magdur etti. Dosyadan haksiz yere azlettirildigim için icra takibi açtik, Bünyamin mahkemeyi yaniltarak mahkemede yalan taniklik etti, kendisini bu sebeple vurdum ancak öldürmek istemedim. Öldürmek istesem su an bu adam burada olmazdi. Görüntü kayitlari bellidir, kar maskesi takmadim. Yaptigimdan pisman degilim, aklini basina alsin. Keske böyle olmasaydi ama haddini çoktan asti. Her mahkemede Alparslan Arslan’in arkadasi oldugumu söylüyorlar, ben hayatim boyunca bunu çekmek zorunda miyim? Bunu diger mahkemede de öne sürdürdüler" dedi.

Icra Memurunu Yaralayan Avukat Açiklamasi


Olay 26 Aralik 2022 yilinda Kadiköy Mahallesi Ilgaz Sokak’ta meydana geldi. Icra memuru Bünyamin Alyakut, ise gitmek için evinden çiktigi sirada silahli saldiriya ugramis, yüzünü kaskolla kapatan sahis kaçmisti. Alyakut yarali halde hastaneye kaldirilirken zanli Istanbul’da yakalanmisti. Zanlinin Istanbul Barosu’na kayitli Teoman Eksioglu oldugu da ögrenilmisti. Ifadesi alinan zanli, çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"Bünyamin müvekkilime beni azlettirmek suretiyle magdur etti, hakaret etti"

Olayla ilgili durusma Kocaeli 1. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülmeye basladi.

Durusmaya tutuklu sanik Teoman Eksioglu, avukati Ahmet Dogan, müsteki Bünyamin Alyakut ile avukati Burcu Öztürk katildi.

Sanik savunmasinda, "Suç isledim ancak eylemimin karsiligi öldürmeye tesebbüs degildir. Magdur ile Kocaeli Icra Dairesinde is takibi yapardik. Bünyamin müvekkilime beni azlettirmek suretiyle magdur etti, hakaret etti. Dosyadan haksiz yere azlettirildigim için icra takibi açtik, Bünyamin mahkemeyi yaniltarak mahkemede yalan taniklik etti, kendisini bu sebeple vurdum ancak öldürmek istemedim. Ayrica yaptigi görevden dolayi da kendisini vurmadim, benim niyetim kendisini öldürmek degildir, yaralamakti. Magdur oldum, parami vermediler. Hem suçlu hem güçlü oldular. Dosyanin borçlusu Ali R.D., benim müvekkilim ise alacakli Recep Y.’idi. Müvekkilim Recep’e islerimizi hizlandirmak için ‘Bir memurla tanisabilir miyiz?’ diye söyledigimde bana Bünyamin’i söyledi.

Bu sebeple magdur Bünyamin ile tanistim" diye konustu.



"Her mahkemede Alparslan Arslan’in arkadasi oldugumu söylüyorlar, ben hayatim boyunca bunu çekmek zorunda miyim?"

Öldürme kastiyla hareket etmedigini söyleyen Eksioglu, "Öldürmek istesem su an bu adam burada olmazdi. Görüntü kayitlari bellidir, kar maskesi takmadim. Yaptigimdan pisman degilim. Haddini çoktan asti. Aklini basina alsin. Serefim, namusum üzerine yemin ederim öldürmek amaciyla hareket etmedim. Keske böyle olmasaydi ama haddini çoktan asti. Her mahkemede Alparslan Arslan’in (Danistay Saldirisi’nin faili avukat) arkadasi oldugumu söylüyorlar, ben hayatim boyunca bunu çekmek zorunda miyim? Bunu diger mahkemede de öne sürdürdüler" seklinde konustu.



"’Pisman degilim’ diye bir anlik öfkeyle söyledim"

Müsteki avukati Burcu Öztürk’ün sanigin "Pisman degilim, aklina basina alsin" sözlerinin tutanaga geçirilmesini talep etmesi üzerine sanik Eksioglu, "Ben yaptigim olayin arkasindayim. ’Pisman degilim’ diye bir anlik öfkeyle söyledim. Ayrica müsteki aklina basina alsin diye söyledim. 10 aydir cezaevindeyim. Panik atak hastasiyim. Cezaevinde tedavi görmem mümkün degildir. Ben olay günü kaçmadim, silahimla birlikte teslim oldum. Ambulansi arayan kisi de benim" ifadelerini kullandi.

"Taniklik yaptigim için Teoman bana husumet beslemis"

Olay tarihinde Kocaeli 5. Icra Müdürlügünde katip olarak çalistigini söyleyen müsteki Bünyamin Alyakut, "Sanik avukat bir kaç kez isyerime gelerek ’Istanbul ilinden gelip gidiyorum, talep gönderdigim zaman yardimci olur musun?’ diye ricada bulundu, telefon numarami aldi. Bu sebeple sanikla tanistik. Recep Y., sanik Teoman’i dosyadan azletmis, ancak Teoman bunu benden bildi ve durumu kendisine ikna edemedim. Bu olaylar 2017-2018 yillarinda meydana geldi. Beni tehdit etti, telefonla tehditlerinden dolayi sikayetçi olmadim ancak adliyede beni tehdit ettigi için sikayetçi olmaya karar verdim. 6. Agir Ceza Mahkemesinde bu konuya iliskin dosyamiz vardi. Ayrica kendisini azlettirdigim iddiasiyla beni sikayet etti. Takipsizlik aldim, idari sorusturma da geçirdim. Devam eden yillarda sanik beni tehdit etti. Tehditlerine iliskin sorusturmada yapildi. Sanik Teoman, Recep’e kendisini dosyadan haksiz yere azlettirdigini söyleyerek dava açti. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen bu dosyada da Recep beni tanik olarak yazdigi için taniklik yapmak zorunda kaldim. Taniklik yaptigim için Teoman bana husumet beslemis" diye konustu.



"Sanigin yüzü kapaliydi yalnizca gözleri görünüyordu"

Olay gününü anlatan Alyakut, "Sabah saatlerinde evimin önüne çiktigim sirada biri silahla ates ederek üzerime dogru gelmeye basladi.

Ayaklarima dogru 4-5 el ates etti, kasik, parmak ve iki ayagimdan vuruldum. Kolumdan kemik alarak parmagimi ameliyat ettiler ancak parmagim tam olarak çalismiyor. Ayaklarimdan da zarar gördüm. Sanigin yüzü kapaliydi yalnizca gözleri görünüyordu, boyundan ve yapisindan kendisini tanidim, polise telefonunu verdim, sanigin eylemi beni öldürmek amaçlidir, kendisinden sikayetçiyi" seklinde konustu.



"Basinda sapka, yüzünde kaskol vardi"

Olaya taniklik eden kafe isletmecisi Muhammed B., "Olay tarihinde saat 07.00’de sanik basinda sapka, üzerinde palto vardi. Yüzü de kaskol ile sariliydi, elinde eldiven vardi. Hava çok soguk degildi, benim üstümde gömlek vardi. Çay isteyerek ’Hava çok soguk, üsümüyor musunuz?’ dedi.

’Adliye kaçta açilir?’ diye soru sordu baska da konusmadik. Bir süre sonra hizlica kosarak karsiya geçti ve Bünyamin ile karsi karsiya geldi. 4 el ates ederek gitti" ifadelerini kullandi.

Mahkeme heyeti sanigin tutukluluk halinin devamina ve durusmanin ertelenmesine karar verdi.
Kaynak: İHA