Egitim Ögretim Yili Basladi, Okul Servisleri Güvenli Ulasim Için Hazir

2023-2024 egitim ögretim yili 11 Eylül’de basladi. Ögrencilerin okula ulasiminda önemli bir rol oynayan okul servisleri, güvenli ulasim için hazir hale getirildi.

Egitim Ögretim Yili Basladi, Okul Servisleri Güvenli Ulasim Için Hazir
2023-2024 egitim ögretim yili 11 Eylül itibariyla basladi.

Yeni egitim ögretim yilinin baslamasiyla birlikte veliler, ögrencilerin okula güvenli bir sekilde gidebilmeleri okul servislerini tercih ediyor. Okul tasitlarini tercih eden veliler, tasitlarda emniyet kemerlerinin saglam ve aktif olmasi, tasitlarin GPS ile izlenebilmesi, tasitlarda cam kilidinin olmasi gibi özelliklere dikkat ediyor. Okul servisi soförleri ise ögrencileri güvenli bir sekilde okullarina ulastirabilmek için özveri ile çalisiyor.

Okul servisi soförü Zeki Karaduman, okullar açilmadan önce mevsimine göre okul servislerinin bakimlarini yaptiklarini belirterek, “Kisa girdigimiz zaman kislik bakimlarini; klimasi, emniyet kemerleri ve koltuklardaki sensörlerin tamaminin bakimini yaptiriyoruz. Çocuklarimiz için güvenli olabilecek her seyi elimizden geldigince yapiyoruz” dedi.



“Çocuklarimizi güvenli bir sekilde okullarimiza teslim ederiz”

Sabahlari ögrencileri okul tasiti rehberleri ile aldiklarini ifade eden Karaduman, yasanan süreci söyle siraladi:

“Çocuklari yolun sagindan aldigimiz zaman rehber ögretmenlerimiz asagiya iner, çocugu velisinden teslim alir arabaya bindirir, üç noktali emniyet kemeri dedigimiz hem boyuna hem de boynuna göre ayarli olan emniyet kemerini baglar. Ben de bunu görür ve hareket ederim. Çocuklarimizi güvenli bir sekilde okullarimiza teslim ederiz. Yolun karsi tarafinda olabilecek ögrencilerimiz için de zaman zaman yola çapraz durarak yolu kapatmak suretiyle ‘dur’ levhamizla arka taraftaki araçlarin durmasini saglariz. O arada rehber ögretmenimiz yolun karsisina geçer, ögrenciyi velisinden teslim alir, getirir.”

Karaduman, araçlarin yeni nesil olmasindan dolayi güvenlik açisindan bir sikintilari olmadigini ve kendilerinin de sürekli egitim aldiklarini söyledi.



Servislerde ögrenci unutulmamasi için koltuklar sensörle takip ediliyor

Okul tasitlarinda sik yasayan servis içerisinde ögrenci unutulmasi olayina dikkati çeken Karaduman, bu durumun yasanmamasi için nelere dikkat ettiklerini söyle anlatti:

“En son okula geldik, bütün çocuklari indirdik, bir tanesi kaldi. Araçlarda sistem vardir. Yesil veya gri yanar. Sensör yesil yaniyorsa demek ki bir çocuk vardir. Onu da görmedigimizi farz edelim ilerledigimiz zaman uyari verir. O zaman arabada bir çocuk oldugunu anlarsiniz. Biz bunlara mahal vermemek için çocuklari indirdigimiz zaman sisteme bakariz, oradaki yesil isiklarin hepsi gri olmussa sikinti yok demektir.”

Karaduman, ögrencilerin güvenli bir sekilde okula ulastirilmasi konusunda kendilerinin önemli bir görevi üstlendiklerini dile getirdi.

“Servise bindirdikten sonra kemerini takiyoruz ve hareket ediyoruz”

Ögrencilerin servise inip binerken güvenligini takip eden okul tasiti rehberi Hilmi Kiliçaslan ise, kendisinin servisten inip çocuklari evden aldigini belirterek, “Elinden tutup arabaya bindiriyoruz. Emniyet kemerini takiyoruz, soför öyle hareket ediyor. Sokagin dar oldugu yerlerde araç çapraz duruyor, karsida oldugu zaman karsiya geçerek çocugun elinden tutup servise bindirdikten sonra kemerini takiyoruz ve hareket ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA