Vali Ergün, Güvenlik Asayis Ve Barinma Toplantisina Katildi

Usak Valiligi tarafindan Milli Egitim Müdürlügü koordinasyonunda hazirlanan; “2023-2024 Egitim ve Ögretim Yili Güvenlik Asayis ve Barinma Toplantisi Vali Dr. Turan Ergün baskanliginda gerçeklestirildi.

Vali Ergün, Güvenlik Asayis Ve Barinma Toplantisina Katildi
Öz Merkez toplanti salonunda gerçeklestirilen toplantida proje hakkinda bilgi veren Ergün, 6500 kisilik egitim ordusu, valilik, belediye, üniversite, emniyet ev jandarma ile ögrencilerin huzur ve güven içerisinde egitim almalari için her türlü tedbir alindigini açikladi.

Ergün, okullara emniyet ve jandarma birimlerinden atanan güvenlik koordinatörleri vasitasiyla güvenligi saglamada önemli adimlar atilacagini da kaydetti.

Vali Ergün, “Ilimizde bugün ilk ve ortaokulda 366 okulda 5312 ögretmen, 57 bin 580 ögrencimizle yeni ögretim yilina basladik. Bunun yani sira 1280 kisilik idari ve TYP personelle birlikte yaklasik 6500 kisilik egitim ordusu ile Usak’a hizmet vermek için hazir durumdayiz. Basari için egitimde fiziki alt yapi büyük önem arz ediyor. Biz, fiziki alt yapiyi daha iyi bir yere götürmek için hayirseverlerimizin katkilariyla bir çalisma yürütüyoruz. Okul binalarinin depreme dayanikliliklari ile ilgili bir çalisma baslatti. Usak ilimizde bu kapsamda ilk ve orta dereceli okullarda 39 okul binasi belirlendi. Bugün 21 okulumuz, güçlendiren ve yik-yap kapsaminda 10 okulumuzda çalismalarimiz devam ediyor. 8 okulumuzda proje yapilandirma yapilmis, ancak okul binasinda projelerde uymayan bir takim unsurlar görüldü.

Bu okullarda da çalismalar devam ediyor. Hayirsever vatandaslarimiz da okullasmaya büyük oranda katki sagliyorlar. Buradan bu hayirseverlere huzurlarinizda tesekkür etmek istiyorum” dedi.

Polis ve jandarma görevlileri görevli oldugu okulun güvenlik raporunu hazirlayacak

Geçen yildan bu yana Usak’ta “Güvenli okul, güvenli egitim” projesini uygulamaya devam ettiklerini belirten Vali Ergün, “Bu proje ile tüm okullarimizi polis ve jandarma birliklerimize adeta zimmetledik. 22 okula sabit, 79 okula da seyyar olmak üzere toplam 101 okula polis görevlendirmesi yaptik. Ayni sekilde de jandarma görevlisini 46 kisiye çikardik. Öncelikle okul önlerinde ögrencilerimizi kötü aliskanliklara sürükleyen kisiler mutlaka takip edilecek. Ögrencilere; sigara, alkol, uyusturucu madde satana veya satmaya kalkan kisiler hakkinda en agir yaptirimlar tereddütsüz uygulanacak” dedi.

Vali Ergün, konusmasinin söyle devam etti; “Güvenli Egitim’in bir ayagi da trafik güvenligidir. Il ve ilçe genelinde yay geçidi, trafik isaretleri ve levhalari gibi uyarici isaretleri büyük ölçüde tamamladik. Okul servisleri de teknik özellikleri, hiz denetimleri, kullanan sürücüleri açisindan sürekli denetlenecek. Sadece ilk haftalarda degil, her zaman denetlenecek. Bu konuda emniyet ve jandarma teskilatlarimiza gereken talimatlari verdik” dedi.



Vali Ergün Usak’ta üniversite ögrencilerin barinma sorunu var diyerek haber yapan bazi yerel basin organlarinin yalan haber yaptigi ifade ederek Usak’ta KYK kiz ve erkek yurtlarinin toplam kapasitesi 9770’tür Bunlarin 6 398’i kiz, 3372’si erkektir. Bu yilin basi itibariyla bizim kiz yurdunda bos kapasitemiz 3042,ü erkek yurtlarinda 1713’tür. Su anda bos yatak kapasitemiz 4755 kisilik bos yer var. Bu yil üniversiteyi kazanan ögrencilerimizin tercihleri sonucu yurtlarda kalmak için basvuran ögrenci sayisi kizlarda 2162, erkeklerde 1284 olama üzere toplam 3446 ögrenci olmustur. Su anda kiz yurtlarimizda 880 yatak, erkek yurtlarinda 419 olmak üzere toplam 1309 yatagimiz bos durumdadir. Bu bosluk varken ögrenciler yatacak yer bulamiyor safsatalarina inanmayin. Yurtlara basvuran tüm ögrenciler yerlesti. Bundan sonra hiçbir ögrenci disarida kalmayacak. Yurtlarda 700 kisilik kapasite artirma sansimiz var” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA