Baskan Erkoyuncu Açiklamasi 'Konya Seker Ürettigi Ürünler Bazinda Çok Iyi Bir Noktada'

PANKOBIRLIK Genel Baskani ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Baskani Ramazan Erkoyuncu, gelecek yil yatirimlara baslayacaklarini belirterek, “Konya Seker bugüne kadar her seyi kendi imkanlariyla, kendi gücüyle yapti, çok daha iyisini yapar. Kurum yapi olarak da çok güçlü. Konya Seker ve muhteviyatlari ürettigi ürünler bazinda da çok iyi bir noktada” dedi.

Baskan Erkoyuncu Açiklamasi 'Konya Seker Ürettigi Ürünler Bazinda Çok Iyi Bir Noktada'
PANKOBIRLIK Genel Baskani ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Baskani Ramazan Erkoyuncu, Konya Seker merkez kampüsünde düzenlenen toplantida basin mensuplariyla bir araya geldi. Toplanti konusan Baskan Ramazan Erkoyuncu, “Kurum mali açidan zordaydi. Biz geldigimizde enerjide borç dolar bazliydi. Hem Kangal Termik Santali’nin hem Soma Termik Santrali’nin borcu 1 milyar 140 milyon dolardi. Bunun 750 milyon dolari Kangal, 390 milyon dolar kadari da Soma’nindi. Kangal’in 750 milyon dolarini yapilandirdik, yüzde 15 faizle TL’ye döndürdük. Gidanin, tüm Konya’daki üretim yerlerinin 9 milyar 350 milyon dolar borcu vardi. Bu rakami da yapilandirdik. 5,5 yil gibi bir zamanda sabit yüzde 15 faizli olarak ödeyecegiz. Bize göre saglikli bir sonuç çikti. Biz bu gidanin tüm borcunu çok rahat bir sekilde öderiz. Soma’nin bizden önce finansal olarak yeniden yapilanmasi gerçeklesmis. Orasi için en son Haziran ayinda yaklasik 53 milyon dolarini ödedik. Yilbasinda da bir 15 milyon dolar var, onun parasi da hazir” dedi.



“Seker üretimi konusunda bizimle hiç kimse rekabet edemez”

Yatirimlara da gelecek yil itibariyle yeniden baslayacaklarini ifade eden Ramazan Erkoyuncu, “Battik bittik’ gibi söylentiler artik tamamen bitti. Kurum kendi imkanlariyla, kendi gücüyle yapti, çok daha iyisini yapar. Kurum yapi olarak da çok güçlü. Konya Seker ve muhteviyatlari ürettigi ürünler bazinda da çok iyi bir noktada. Özellikle seker üretimi konusunda bizimle hiç kimse rekabet edemez, o noktada ve pozisyondayiz. Patates cipsinde de çok iyiyiz. Insallah seneye oranin da tekrar üretim kapasitesini artiracagiz. Insallah daha iyi seyler olacak. Burada sadece eksik oldugumuz nokta bulgurdur. Meyve suyu ve içecekte de biraz zayifiz. Ama orada bile geçmisteki olumsuzluklar en azindan su anda basa bas vaziyette. Bulgurda bir ivme kazandik. Orasi yeniden bir rehabilitasyon geçirdi. Çok sükür orada da saglikli bir sonuç aldik. Önümüzdeki günlerde de kapasite olarak yüzde 100 pozisyona çikacagiz. Ufak çapli gelecek yil yatirimlara baslayacagiz. Hem sekerde hem bisküvide hem patates, cipste kapasite artirmaya basliyoruz. GES’lere basliyoruz, bu yil patateste GES projemiz vardi. Temmuz ayinda faaliyete geçti, çok da iyi gidiyor. 2,5-3 yil gibi bir zamanda insallah kendini amorti edecek. Üretici firmalar olarak GES’te avantajliyiz” seklinde konustu.



"Pancarda çiftçinin umdugu fiyat gelecek diye tahmin ediyorum"

Baskan Erkoyuncu, daha önce belediye ve bakanlarla arsa satisi konusunda görüsmelerinin oldugunu fakat vazgeçtiklerini belirterek, herhangi bir arsa satislarinin olmayacagini vurguladi. Pancar fiyatlariyla ilgili de konusan Erkoyuncu, “Pancarin misir gibi olmayacagini tahmin ediyorum. Misirda çiftçi biraz üzüldü. Ama ayni seyin seker pancarinda olmayacagini düsünüyorum. Pancarda çiftçinin umdugu fiyat gelecek diye tahmin ediyorum” ifadelerini kullandi.

Konya Seker’in tesislerinin satisi ile ilgili iddialarla ilgili ise Erkoyuncu, herhangi bir satislarinin olmadigini kaydetti.

Kaynak: İHA