Adnan Menderes Ve Arkadaslarinin Idam Edilisinin 62. Yilinda Çalistay Düzenlenecek

Adnan Menderes Üniversitesi tarafindan adini tasidigi merhum Basvekil Adnan Menderes ve arkadaslari için idam edilisinin 62. yilinda çalistay düzenlenecek. Çalistay 18 Eylül tarihinde Recep Tayyip Erdogan Kütüphanesi’nde gerçeklestirilecek.

Adnan Menderes Ve Arkadaslarinin Idam Edilisinin 62. Yilinda Çalistay Düzenlenecek


Çalistay ile ilgili programin sekillendigini belirten Çalistay Baskani Prof. Dr. Turan Akkoyun, “Çalistay oturumlari 16-17 Eylül 1961 tarihlerinde idam edilen üç devlet adaminin isimlerine atfedildi. Basvekil Adnan Menderes oturumunun baskanligini Prof. Dr. Aslihan Büyüköztürk Karul, Maliye Bakani Hasan Polatkan oturumu baskanligini Dr. Ögr. Üyesi Pinar Zarif Tapkan yapacak. Çalistay, açilisa müteakiben Oturum Baskanlarinin masalarinda Tip Fakültesi, Iletisim Fakültesi, Egitim Fakültesi, Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Iktisat Fakültesi, Veterinerlik Fakültesi, Turizm Fakültesi, Isletme Fakültesi, Saglik Hizmetleri MYO, Davutlar MYO’ndan her biri ayri akademik disipline mensup bilim insanlari ile akademiyle ilgili Milli Egitim ve hariç arastirmacilari sunumlarini yapacaklar. Ikinci asamada masalar farkli disiplinlerdeki verileri ortak bir metne dönüstürecekler” dedi.



Çalistay sonunda, Çalistay Baskani Prof. Dr. Turan Akkoyun, Basvekil Adnan Menderes Oturum Baskani Prof. Dr. Aslihan Büyük Öztürk Karul, Maliye Bakani Hasan Polatkan Oturum Baskani Prof. Dr. Mustafa Ali Sarili, Dis Isleri Bakani Fatih Rüstü Zorlu Oturum Baskani Dr. Ögr. Üyesi Pinar Zarif Tapkan, Çalistay Sekretarya Sorumlusu Doç. Dr. Mavi Akkaya Yilmaz tarafindan sonuç raporunun bir metin haline getirilip arastirmacilarin onayi ile kamuoyu ile paylasilacagi belirtildi.

Ilki düzenlenen Adnan Menderes Çalistayi’nin bir final olmaktan ziyade Cumhuriyetimizin yüzüncü yilinda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde on yil araliksiz basbakanlik görevini basariyla üstlenen devlet adamina dair akademik bir yol haritasi çizecegi de kaydedildi.
Kaynak: İHA