Il Saglik Müdürü Hüseyin Sarikaya Açiklamasi 'Yasam Ile Ölüm Arasindaki Süreçte Ilk Yardim Bilgisi Yardimci Olabilir'

Dünya Ilk Yardim Günü’nde ilk yardimin önemiyle ilgili açiklamalarda bulunan Çankiri Il Saglik Müdürü Dr. Hüseyin Sarikaya, “Ilkyardimin öncelikli maksatlari, hayati tehlikeyi ortadan kaldirmak, hayati fonksiyonlarin sürdürülmesini saglamak, yaralinin durumunun kötülesmesini önlemek, iyilesmeyi kolaylastirmak, hayat kurtarmak, durumunu korumak, sakatliklari önlemektir” dedi.

Il Saglik Müdürü Hüseyin Sarikaya Açiklamasi 'Yasam Ile Ölüm Arasindaki Süreçte Ilk Yardim Bilgisi Yardimci Olabilir'
‘Dünya Ilk Yardim Günü’ çerçevesinde açiklamalarda bulunan Il Saglik Müdürü Sarikaya, ilk yardimin öncelikli yöntemleri ile ilgili tavsiyelerde bulundu. Ilk yardim bilgisinin hayat kurtardigini belirten Sarikaya, yasam ile ölüm arasindaki süreçte ilk yardim bilgisi hayati derecede yardimci olabilecegini söyledi.



“Yasam ile ölüm arasindaki süreçte ancak ilk yardim bilgisi bizlere hayati derecede yardimci olabilir”

Ilk yardimin ihtimal bir sakatligin önüne geçecegini ifade eden Sarikaya, “Ilk Yardim, yasanan herhangi bir kaza ya da durumda saglik görevlilerinin yardimi saglanincaya kadar olay yerinde durumun daha da kötüye gitmesini önlemek amaci ile yapilan uygulamadir. Ilk yardim farkindaligini artirmak, kisileri ilkyardim ögrenmeye motive etmek ve suurlandirmalarini saglamak amaciyla ’Dünya Ilk Yardim Günü "her yil kutlanmaktadir. Herkes her an, herhangi bir yerde, bir kaza veya yaralanma sonucu ilk yardima ihtiyaç duyabilir. Yasam ile ölüm arasindaki süreçte ancak ilk yardim bilgisi bizlere hayati derecede yardimci olabilir. Ilkyardimin öncelikli hedefleri, hayati tehlikeyi ortadan kaldirmak, hayati fonksiyonlarin sürdürülmesini saglamak, yaralinin durumunun kötülesmesini önlemek, iyilesmeyi kolaylastirmak, hayat kurtarmak, durumunu korumak, sakatliklari önlemek. Bunlari hedeflerken saglik yardimi çagrilmasi unutulmamalidir.

Ayrica, ülkemizde afet ve acil durumlar karsisinda meydana gelen can ve mal kaybinin azaltilmasi, ulusal mevzuatlarin iyilestirilmesi, tüm kurum ve kuruluslarin bu konuda çalisma yapmasi, her aileden en az bir kisinin ilk yardim egitimi almasi ve belki de en önemlisi ilk yardim suurlandirma kültürünün toplumda olusturulmasi ile mümkün olabilecektir” dedi.

Kaynak: İHA