Mahmut Arikan Açiklamasi 'Ülkemiz Ekonomik Ve Toplumsal Olarak Tahrip Ediliyor'

Saadet Partisi (SP) Kayseri Milletvekili Mahmut Arikan, yaptigi açiklamada, "Ülkemiz ekonomik ve toplumsal olarak tahrip ediliyor dedi.

Mahmut Arikan Açiklamasi 'Ülkemiz Ekonomik Ve Toplumsal Olarak Tahrip Ediliyor'
Türkiye’nin zor günlerden geçtigini ve vatandaslarin agir ekonomik sartlar altinda ezildigini söyleyen Arikan, açiklamasinda su ifadelere yer verdi:

"Memleket olarak zor günlerden geçiyoruz. Vatandas agir ekonomik sartlar altinda eziliyor. Geçenlerde ekonomik krizi ve yeni zamlari konusmak üzere meclisi toplantiya ve çalismaya çagirmistik. AK Parti çalisma teklifimizi ret etmisti.Bugün Mugla’da bulunan Akbelen ormaninda maden arama faaliyeti için yapilan agaç kesimini ve çevreyi konusmak üzere TBMM’yi yine olaganüstü toplantiya ve konu hakkinda çalismaya davet ettik. Bugün saat 15.00’de toplantiya basladik. AK Parti grubu önce toplanti yeter sayisinin olusmamasi için Genel Kurula girmedi. Ancak yeter sayi bulununca, tesrif etme nezaketi gösterdiler. Yandaslarin maden arama bahanesi ile yok ettigi ormanlarin hesabini sorduk. Ekolojik dengenin bozulmasi ile orman varliginin zaten tehdit altinda oldugu Türkiye’de, ormanlardan nasil bu kadar kolay vazgeçildigini sorduk. Çalisirsak, müzakere edersek ormanlari kurtarabiliriz dedik. Fakat AK Parti ve MHP yine ranttan, yandaslarindan ve tahakkümden ödün vermedi. Mecliste genel görüsme açilmasina iliskin önergeyi ret etti. Ülkemiz AK Parti eliyle ekonomik ve toplumsal olarak tahrip ediliyor. Doga ve çevre de bu tahribattan nasibini aliyor. Bir iktidar düsünün ki, memleketin yer alti ve yer üstü kaynaklarinin tümünü ranta feda etmeye hazir. Bunu da gerekirse kanunla, kararnameyle veya kamulastirma ile yapmaktan asla geri durmuyor. Çevre kirliliginin temel sebeplerinden biri Termik Santraller, Mermer Ocaklari ve maden sahalarinda yürütülen faaliyetlerin mevzuata aykiri olarak yapilmasidir. Bu alanlarda hangi tasin altini kaldirirsaniz orada besli çeteyi, yandaslari görürsünüz. Halbuki Anayasa’nin 56. maddesi açiktir: “Herkes, saglikli ve dengeli bir çevrede yasama hakkina sahiptir. Çevreyi gelistirmek, çevre sagligini korumak ve çevre kirlenmesini önlemek Devletin ve vatandaslarin ödevidir". Ödevimiz açiktir. Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni, Saadet Partisi Grubu ve diger muhalefet parti gruplari olarak bu meseleyi çözmek üzere çalismaya çagirmistik. Fakat AK Parti ve MHP için rantçilarin, yandaslarin yagma hakki daha agir basti. TBMM’nin bu sorunlari çözebilecek inanç ve gayreti vardir, fakat Iktidarin bu sorunlari çözecek cesareti ve becerisi yoktur. Aziz milletimiz buna layik degildir"
Kaynak: İHA