Sariyer'deki Insaat Çalismasi Nedeniyle Çöken Yola Seritli Önlem

Sariyer’de dün sabah insaat çalismalari nedeniyle yolun çökmesi üzerine 2 binanin güvenlik gerekçesiyle tahliye edildigi bölgede ekiplerin güvenlik seridi çekerek önlem aldigi ancak herhangi bir çalismanin yapilmadigi görüldü.

Sariyer'deki Insaat Çalismasi Nedeniyle Çöken Yola Seritli Önlem
Sariyer Ayazaga’da yaklasik 7 yildir süren insaatin yanindan geçen yoldaki çalismalar nedeniyle dün sabah saatlerinde siddetli bir gürültüyle yol çökmüs, yasanan göçük sonrasi 2 bina mühürlenerek, bina sakinleri tahliye edilmisti. Insaat çalismalarinin devam ettigi alanda dün yasanan göçük sonrasi söz konusu alanda ekipler tarafindan sadece güvenlik seridi çekildigi ve herhangi bir çalismanin yapilmadigi görüldü.



"Bize hiçbir yetkili çözüm üretmedi, biz binlerce defa belediyeye gittik, defalarca yalvardik"

Mahalle sakinlerinden Ahmet Özdemir, "1997 yilindan beri bu sokakta yasiyorum. Geçtigimiz sene benim evin ön kismi çöktü, bu sene burasi çöktü. Fore kazik çaktiklari halde fore kazigin altini eserek kaziklarin ürkmesini sagliyorlar. 2 tane dairemiz, komsumuzun evi kapanarak baska yere nakledildi belediye tarafindan. Göz göre göre insaat çöküyor. Mühendisi, mimari, belediyesi, denetleyicisi nerede bunu bilmiyoruz. Bize hiçbir yetkili çözüm üretmedi, biz binlerce defa belediyeye gittik, defalarca yalvardik. Saçma sapan, her seyi kilifina uydurarak yürüyorlar. Biz insaata karsi degiliz, yapilsin. Niye 1 metrenin kavgasini yapiyoruz da insaat yola girmiyor? 1 metre de arka taraftan yapilsin. Yol dün çöktü ve ciddi sekilde insanlar dün kapinin önüne inerek bana yalvardilar. Ben bir insanim, ben ne çözüm üreteyim size? Bu gece sabaha kadar çalisildi ama devami gelmedi. Bu kentsel dönüsüm olacaksa hep birlikte olsun, huzur içinde olsun. Yol yapma adi altinda buraya girecek ama mahalle de buna müsaade edecek mi bilmiyorum’’ ifadelerini kullandi.

2022 yilinda insaat çalismalarinin devam ettigi alanda yine büyük bir gürültüyle çökme olmus, meydana gelen göçük sonrasi mahalle sakinlerinin yasadigi magduriyeti Ihlas Haber Ajansi gündeme getirmisti. Olay sonrasi Sariyer Belediye Baskani Sükrü Genç çökmenin yasandigi alana gelerek, durum hakkinda bilgi almisti.
Kaynak: İHA