Meksika'da Eugene Firtinasi Alarmi

Büyük Okyanus’ta olusan Eugene Firtinasi Meksika’ya yaklasiyor. Firtinanin güçlenerek kasirgaya dönüsebilecegi ve ülkenin kuzeybati bölgesinde sel ve toprak kaymalarina neden olmasi bekleniyor.



Büyük Okyanus’ta olusan Eugene Firtinasi nedeniyle Meksika’da alarm verildi.

Meksika Ulusal Meteoroloji Servisi (SMN) tarafindan yapilan açiklamada, Baja California Sur eyaleti açiklarinda olusan ve kuzeybati yönüne dogru ilerleyen Eugene Firtinasi’nin önümüzdeki saatlerde güçlenerek kategori 1 seviyesinde kasirga seviyesine yükselebilecegi aktarildi. Eugene’nin saatte 150 kilometre hiza ulasan sert rüzgar ve siddetli yagislarla ülkenin kuzeybati bölgesinde yer alan Sinaloa, Nayarit ve Baja California Sur eyaletlerinde etkili olacagi belirtilen açiklamada, firtina nedeniyle kiyilarda 4 metreye varan dalgalarin görülecegi ifade edildi.

Eugene Firtinasi’nin geçisi sebebiyle ülkenin bati ve orta kesimlerinde dünden beri görülen saganak yer yer su baskinlarina neden oldu. Yetkililer, devam etmesi beklenen saganak yagislarin kuzeybati bölgelerinde sel, su baskinlari ve toprak kaymalarina yol açabilecegi uyarisinda bulundu.

Kuzeybati yönüne dogru ilerleyen Eugene Firtinasi’nin yarindan itibaren gücünü kaybetmesi bekleniyor.
Kaynak: İHA