Galatasaray'dan Afet Bölgesi Kahramanmaras'a Ziyaret

Galatasaray Baskani Dursun Aydin Özbek, Ikinci Baskan Metin Öztürk ve Yönetim Kurulu Üyeleri, 6 Subat depreminin 6. ayinda merkez üssü Kahramanmaras’a giderek ziyaretlerde bulundu.

Galatasaray'dan Afet Bölgesi Kahramanmaras'a Ziyaret
Baskan Dursun Aydin Özbek ve beraberindeki heyet, ilk olarak Kahramanmaras çarsisini gezdi ve depremzede vatandaslarimizla bir araya geldi. Yönetim, Kahramanmaras Valisi Ömer Faruk Coskun, Kahramanmaras Büyüksehir Belediye Baskani Hayrettin Güngör ve Kahramanmaras Onikisubat Belediye Baskani Hanefi Mahçiçek’i de makaminda ziyaret ederek yapilan çalismalar hakkinda görüsmeler gerçeklestirdi.

Baskan Dursun Aydin Özbek ve Yönetim Kurulu Üyeleri daha sonra kulübün ve Nef Vakfi tarafindan “Bu Destek Hiç Bitmeyecek” sloganiyla kurulan yaklasik 3 bin kisinin yasadigi konteyner kenti ziyaret etti.

600 konteynerdan olusan Galatasaray Spor Kulübü & Nef Vakfi AFAD Yasam Alani’nda yasayan depremzede vatandaslarla uzun süre sohbet eden Baskan Dursun Aydin Özbek, çocuklara çesitli hediyeler dagitti.



"Bu destek hiç bitmeyecek, yardim faaliyetlerimiz devam edecek"

Baskan Dursun Aydin Özbek, ziyaretin ardindan duygularini Galatasaray Televizyonu ile paylasti. Özbek, “Buraya deprem ertesi gelmistim. Özellikle buradaki yikimi gördük. Hayatini kaybeden tüm Marasli kardeslerime Allah’tan rahmet, yaralilara da acil sifalar diliyorum. Geldigimiz birinci günden itibaren Kahramanmaras’a bu konuda verebilecegimiz destek açisindan çalismalara basladik. Bugün bu çalismalarin sonucu olarak Nef ailesi ile birlikte hazirlamis oldugumuz Galatasaray konteyner kentini ziyarete geldik. Burada hayat basladi.

Bu konuda bize desteklerini esirgemeyen ultrAslan’a tesekkür ediyorum. Burada elimiz ayagimiz oldular. Buradaki yatirimin tamamlanmasi için ellerinden geleni yaptilar. Bagisçilarimiza çok tesekkür ediyorum büyük destek verdiler. Bu yaralarin sarilmasi için tüm Türk milletinin ilk günkü heyecanini kaybetmemesi, ilginin azalmamasi lazim. Bunun için buradayim ben. Buradaki hasari sadece devletimizin çözmesine birakmamamiz lazim. Sivil Toplum Kuruluslarinin ve tüm Türk halkinin buraya elinden gelen destegi sürdürmesi gerekiyor. Yaklasik 600 konuttan olusan Galatasaray konteyner kentini açtik ama ihtiyaç olan kalici konutlar için de burada çalismalarimiz var. Galatasaray camiasina ve tüm Türk milletine ilgiyi azaltmamalari için ricada bulunuyorum. Buna büyük ihtiyaç oldugunu düsünüyorum. Bu konuda desteklerini esirgemeyen herkese çok tesekkür ediyorum. En büyük dedem Özbekistan’dan geldigi zaman ilk olarak Kahramanmaras’a yerlesiyor. Buranin duysal bir tarafi da var benim için. Burada geçmisten kalan akrabalarimiz da mevcut. Biz burada Marasli kardeslerimize verdigimiz sözü yerine getirdik. Bunun mutlulugunu yasiyorum. Bu felaketin yaralarini birlikte saracagimizi onlara göstermek için zaman zaman gelip onlarla sohbet ediyorum. Onlara moral destegi vermeye çalisiyorum. Galatasaray olarak biz elimizden gelen her seyi yapacagiz. Ilk günkü heyecanimizi kaybetmedik biz. Bu destek hiç bitmeyecek, yardim faaliyetlerimiz devam edecek” dedi.

Kaynak: İHA