Büyükçekmece'de Tekneyle Denize Açilan Kadin Kayboldu, Esi Kurtarildi

Büyükçekmece’de kizlari ile açildiklari tekneden demir atmadan atlayip yüzmeye çalisan çift denizde kayboldu. Sahil güvenlik ekiplerinin çalismalari sonucu baba sag bulunurken, anneyi arama çalismalarina ise devam ediliyor.

Büyükçekmece'de Tekneyle Denize Açilan Kadin Kayboldu, Esi Kurtarildi


Olay, aksam saatlerinde Sinanona Mahallesi Bababurun sahilinde meydana geldi. Iddiaya göre, Mustafa A. ile esi Melek A. 25 yasindaki kizlarini da yanlarina alarak tekneyle denize açildi. Ardindan kari koca, teknenin demirini atmadan suya atlayarak yüzmeye basladi.

Bir süre sonra tekne akintiya kapilirken, çift ise yüzerek tekneye yetismeye çalisti. Teknenin hareket etmesiyle büyük korku yasayan genç kiz ise sahil güvenligi arayarak yardim istedi. Yorulan çift sirt üstü yatarak ekipleri beklemeye basladi.

Olay yerine teknelerle gelen Sahil Güvenlik Komutanligi ve Itfaiye Su Alti Arama Kurtarma (ISAK) ekipleri baba Mustafa A.’yi kurtardi. Saglik ekiplerine teslim edilen Mustafa A.’nin saglik durumunun iyi oldugu ögrenildi. Akintiya kapilarak kaybolan Melek A.’yi arama çalismalarina devam ediliyor.

Olay hakkinda konusan vatandas Zirver Yüksel, “Ben sahilde açildigimda bir kadinin kayboldugunu duydum. Küçük botlarla onu ariyorlardi. Sahil güvenlik ekipleri açildi. Tahmin ediyorum panikle akintiya kapildi. 3 yil önce de burada iki kisi botla ayrilmislardi. Mudanya’da ölülerini buldular. Arama devam ediyor” dedi.

Kaynak: İHA