Slovenya'da Sel Ve Yildirimdan 3 Kisi Hayatini Kaybetti

Slovenya’nin kuzeyinde sel ve yildirim çarpmasi sonucu 3 kisi hayatini kaybetti. Slovenya hükümet yetkilileri vatandaslara ’evde kalin’ uyarisinda bulundu.



Slovenya, siddetli yagislarin neden oldugu selle mücadelesini sürdürüyor. Ülkenin kuzeyinde ve batisinda meydana gelen sel felaketinde can kaybi yasandi. Siddetli yagislarin vurdugu ülkede bir kadinin Kamnik kasabasinda, Hollanda uyruklu diger 2 kisinin Kranj kenti yakinlarinda daglik bir bölgede ölü halde bulundugu açiklandi. Polis Maja Adlesic 3 kisinin ölümüne iliskin yaptigi açiklamada, “Kamnik’teki ölüme sel neden olurken, Kranj kenti yakinlarindaki daglik bölgedeki ölümlere yildirim çarpmasi neden olmus olabilir. Ölümlerin nedenleri arastiriliyor.” dedi.

Sel nedeniyle yollarin ve köprülerin kapandigi ülkede Slovenya Çevre Dairesi hava durumu uyarisini en yüksek seviyeye çikardi. Siddetli yagislarin sürecegini ifade eden yetkililer nehirlerde taskin yasanma ihtimaline karsi vatandaslara evde kalin çagrisi yapti. Yetkililer ayrica, Celje sehrinde yer alan Savinja Nehri kiyisindaki yasayan binlerce kisinin tahliyesi için çalismalara basladi.

Kaynak: İHA