Asiri Sicaktan Bunalan Baskentliler Parklara Akin Etti

Hava sicakliginin 40 dereceyi buldugu baskent Ankara’da serinlemek isteyen vatandaslarin ugrak adreslerinden birisi de Kugulu Park oldu.

Asiri Sicaktan Bunalan Baskentliler Parklara Akin Etti
Hava sicakliginin mevsim normallerinin üzerinde seyrettigi Ankara’da vatandaslar serinlemek için parklari tercih ediyor. Ankara’nin simgesi haline gelen Kugulu Park asiri sicakta vatandaslara nefes oluyor. Agustos ayiyla birlikte hava sicakliginin 40 derecelere kadar çikmasi vatandaslari serinlemek için alternatif yöntemler aramaya itti. Merkezi konumu ve kolay ulasim imkanlariyla Kugulu Park Ankaralilarin çokça tercih ettigi parklarin basinda geliyor.

Baskentin son günlerde asiri sicak oldugunu ve korunmak için sürekli olarak gölgelerde vakit geçirdigini ifade eden Gürcan Ayla, "Ankara’da bugün oldukça sicak bir hava var. bizde sicaklardan kaçabilmek için gölge alanlari tercih ediyoruz. özellikle son birkaç gündür Ankara’da çok bunaltici bir hava var. Geceleri uyumakta zorlaniyoruz. Bol bol sivi tüketiyoruz ve sik sik ilik dus alarak sicaklardan korunmaya çalisiyoruz. Çocuklarimizla birlikte parklarda gölge alanlari tercih ediyoruz” dedi.

Yillardir Ankara’da yasayan Erol Urhan, sicakliklarin mevsim normallerinin üstünde olmasinin küresel isinmanin bir sonucu oldugunu ve toplum olarak bu konuya dikkat edilmesi gerektigini, insanlarin bu konuda bilinçlenmesi gerektigini ifade ederek insanlarin hava almalari için disariya çikmasi gerektigini ama sicaklardan da korunmak için gölgelik alanlari tercih etmesini gerektigini ifade etti.

Kaynak: İHA