Meksika Körfezi'nde Idalia Firtinasi Alarmi

Karayip Denizi’nde etkili olan Idalia Firtinasi’nin Meksika Körfezi’ne dogru ilerlemesi sonucu alarm verildi. Firtinanin Meksika, Küba ve ABD’nin Florida eyaletini vurmasi bekleniyor.



Karayip Denizi’nin kuzeyinde görülen Idalia Firtinasi, Meksika Körfezi’nde alarm verilmesine neden oldu. Meksika’nin Yucatan Yarimadasi ile Küba’nin batisinda etkili olan firtinanin sel ve toprak kaymalarina yol açabilecegi belirtildi. Meksika Ulusal Meteoroloji Servisi (SMN) tarafindan yapilan açiklamada, saatteki rüzgar hizi 90 kilometreye ulasan Idalia Firtinasi’nin bölgedeki Yucatan, Campeche ve Quintana Roo eyaletlerini etkileyecegi bildirildi.

Ülkedeki en popüler turizm sehirlerinin de içinde bulundugu bölgede yetkililer, firtina nedeniyle önlemlerin alindigini duyurarak turistler için simdilik herhangi bir tehlikenin bulunmadigini ifade etti.

Kübali yetkililer ise firtinanin ülkenin batisindaki Pinar del Rio bölgesi ve Isla de la Juventud Adasi’nda etkili olacagini belirterek vatandaslari tedbirli olmalari konusunda uyardi.

Kasirgaya dönüsecek

Saatte 4 kilometre hizla kuzey yönünde ilerleyerek Meksika Körfezi’ne dogru yaklasan Idalia Firtinasi’nin, önümüzdeki günlerde güçlenerek kasirgaya dönüsmesi ve sonrasinda da ABD’nin Florida eyaletinde karaya vurmasi bekleniyor.
Kaynak: İHA