Geleneksel Yayla Seki Yagli Güresleri'ni 'Balaban' Kazandi

Mugla’nin Seydikemer ilçesinde 30. Geleneksel Yayla Seki Yagli Güresleri’nde baspehlivan Ismail Balaban oldu. Finalde Enes Dogan ile karsilasan Balaban büyük çekisme içinde geçen karsilasmayi kazanarak Seydikemer’in baspehlivani oldu.

Geleneksel Yayla Seki Yagli Güresleri'ni 'Balaban' Kazandi


Seydikemer Belediyesi’nin düzenledigi 30. Geleneksel Yayla Seki Yagli Güresleri saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslandi. Yagli güreslere çesitli illerden 51’i baspehlivan, 674 güresçi katildi.

Çekismeli, heyecanli ve kiran kirana geçen güreslerde pehlivanlar izleyenlere heyecanli anlar yasatti. Yaklasik 40 bin kisinin izledigi güresleri çevre il ve ilçelerden gelen yüzlerce kisi, Seki Mahallesi’nde bulustu.

Agalik 6 Milyon 30 bin TL’ye verildi

Organizasyonda, güres agaligi 6 milyon 30 bin lira bedelle is insani Saban Karasal aldi. Seki Yagli Güresleri, Tarihi Kirkpinar Güresleri’ni de aratmadi. Güreslerde baspehlivanlik için Ismail Balaban ile Enes Dogan ile karsilasti. Izleyenlerin büyük heyecanla izledigi final güresi yaklasik 1 saat sürdü. Ismail Balaban, rakibi Enes Dogan’a yaptigi atakla yenmeyi basardi. Balaban, karsilasma sonrasinda büyük bir sevinç yasadi. Baspelivan Balaban, “Sekide daha önce 3 kez üst üste baspehlivan olmustum. Bu bölgenin atmosferi ve insani çok güzel. Güzel güresler yapildi. Birinciligimi tüm destekçilerime armagan ediyorum” seklinde konustu.



“Vatandaslarimizin ilgisi çok iyiydi”

Seydikemer Belediye Baskani Bayram Önder Akdenizli, “Güres ve konser etkinliklerimiz sona erdi. Çok güzel katilim oldu. Vatandaslarimizin ilgisi çok iyiydi. Baspehlivanligi Ismail Balaban kazandi. Zaten formda olan bir sporcu. Birinci olmayi da hak etti” dedi.



Güresleri Mugla Valisi Idris Akbiyik, Seydikemer Kaymakami Yildiz Büyüker, AK Parti Mugla Milletvekilleri Yakup Otgöz ve Kadem Mete, Seydikemer Belediye Baskani Bayram Önder Akdenizli, Mugla Tarim ve Orman Il Müdürü Baris Saylak, siyasi partilerin il ve ilçe temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kurulusu baskan ve üyeleri ile çok sayida vatandas izledi.
Kaynak: İHA