Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz Açiklamasi 'Orta Vadede Tek Haneli Enflasyona Gitmeyi Öngörüyoruz'

Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz "Bir taraftan yatirim istihdam, üretim, ihracat çerçevesinde kalkinma sürecimizi devam ettirecegiz. Diger taraftan da özellikle enflasyonla mücadeleyi kararli bir sekilde sürdürerek istikrar içinde büyüyen Türkiye hedefini gerçeklestirecegiz. Orta vadede tek haneli enflasyona gitmeyi öngörüyoruz” dedi.

Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz Açiklamasi 'Orta Vadede Tek Haneli Enflasyona Gitmeyi Öngörüyoruz'


Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, Büyük Taarruzun 101. yili etkinlikleri kapsaminda Afyonkarahisar’da is insanlari bir araya geldi. Yilmaz, toplanti sonrasinda basin mensuplarina kentte bulundugu iki günü degerlendirdi. Etkinlerde tarihi geçmisi ve degerleri hatirladiklarini dile getiren Yilmaz, "Büyük Zaferin 101. yil dönümünü, idrak ediyoruz. Öncelikle ben tekrar kutluyorum, tebrik ediyorum. 101 yil önce bugün Afyon’da Büyük Taarruz basladi ve Izmir’in kurtulusuyla birlikte Kurtulus Savasi’nin sonuçlandirici bir zafer oldu. Bu vesileyle basta Kurtulus Savasimizin baskomutani, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü silah arkadaslarini tekrar rahmetle, minnetle yad ediyoruz. O ruhu hep diri tutmak durumundayiz” dedi.



Türkiye genelinde yaptiklari toplantilarin sonucunda aldiklari kararlari ve hayata geçirecekleri projeler hakkinda bilgiler veren Yilmaz, "Bir taraftan orta vadeli programi hazirliyoruz. Eylül ayinda insallah kamuoyuyla paylasacagiz. Diger taraftan da bes yillik kalkinma planimizi hazirliyoruz. O plani da ekim ayinda insallah Meclisimizin gündemine tasiyacagiz. Orta vadeli programin üç ana ayagi var. Birincisi para politikamizin ana çerçevesi güncellenmis haliyle orta vadeli programimizda yer alacak. Detaylari tabii Merkez Bankamizi ilgilendiriyor. Ikinci husus maliye politikamiz detayli bir sekilde orta vadeli programda yer alacak. Oradaki temel prensibimiz de su; depremden kaynaklanan belli bir süreli harcamalar hariç olmak üzere bütçe açiklarimizin milli gelire oranini Avrupa Birligi standartlarinda tutmak. Bu perspektif içinde bir taraftan gelir politikalarimizla, bir taraftan da harcama politikalarimizla kamunun belli bir disiplin içinde ve uygun sartlar altinda bütçesini yönetmek. Bunun detaylari orta vadeli programda. Kurum tavanlariyla birlikte yer almis olacak, üç yillik bir perspektifte. Diger taraftan yapisal reformlar çok çok önemli. Biz iste bu istisare toplantilarini bu yüzden yapiyoruz dogrusu. Is dünyasiyla bugüne kadar isveren kesimlerle, sendikalarla, emek kesimiyle, gerek memur sendikalariyla, gerek isçi sendikalariyla görüsmelerimiz oldu. Yine TOBB’da bütün illerimizden gelen odalarla, borsalarla, istisarelerimiz oldu. Yerelde yaptigimiz Afyonkarahisar’da, Diyarbakir’da, baska illerimizde yerel düzeyde de istisare toplantilarimiz oldu. Bütün bunlardan süzülen bilgileri ve dedigimiz gibi Pazartesi de tarim kesimiyle ilgili yine bir istisare toplantimiz var. Bütün buralardan gelen fikirleri süzerek yapisal reform günde olusturuyoruz. Bir taraftan da kurumlarimiz elbette çalisiyor. Strateji bütçe baskanligimiz, ilgili tüm kurumlarimiz bu reformlari da orta vadeli programda halkimizla paylasacagiz. Böylece neyi saglamak istiyoruz, öngörülebilirligi, ekonominin düsmani belirsizliktir, siyasi belirsizlikler Mayis seçimleriyle birlikte ortadan kalkti. Artik çok daha belirgin bir çerçevedeyiz. Orta vadeli programla birlikte teknik anlamda da öngörülebilirligi güçlendiren bir çerçevemiz olacak. Bu çerçeve içinde bir taraftan yatirim istihdam, üretim, ihracat çerçevesinde kalkinma sürecimizi devam ettirecegiz. Diger taraftan da özellikle enflasyonla mücadeleyi kararli bir sekilde sürdürerek istikrar içinde büyüyen Türkiye hedefini gerçeklestirecegiz. Orta vadede tek haneli enflasyona gitmeyi öngörüyoruz. Bunun iste adim adim politikalarini orta vadeli programda görme imkani olacak." ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA