Hindistan'dan Yunanistan'a 40 Yil Sonra Ilk Ziyaret

Hindistan Basbakani Narendra Modi, 40 yil sonra basbakanlik düzeyinde günübirlik ziyaret gerçeklestirdigi Yunanistan’in baskenti Atina’da Basbakan Kyriakos Miçotakis ile bir araya geldi.

Hindistan'dan Yunanistan'a 40 Yil Sonra Ilk Ziyaret


Hindistan Basbakani Narendra Modi, 40 yilin ardindan basbakanlik düzeyinde Yunanistan’in baskenti Atina’ya günübirlik bir ziyaret gerçeklestirdi. Yunanistan Basbakani Miçotakis ile bir araya gelen Modi, düzenlenen ortak basin toplantisinda görüsmeye iliskin açiklamalarda bulundu. Modi, “Savunma ve güvenlik sektöründe askeri baglarimizi ve savunma sanayimizi güçlendirme konusunda mutabakata vardik. Iki ülke ayrica 2030 yilina kadar ikili ticareti ikiye katlamayi hedefleyecek. Savunma ve güvenlik sektörlerinin yani sira altyapi, tarim, egitim ve teknoloji alanlarinda ikili iliskileri güçlendirmeye karar verdik” dedi.

Iki ülkenin tarimsal üretimle ilgili olarak arastirma, hayvan yetistirme ve hayvansal ürünlerde isbirligine de olanak saglayacak bir anlasma imzaladigini söyleyen Modi, Yunanistan’in da vasifli kisilerin göçünü kolaylastirmak istedigini, bu nedenle hareketlilik ve göç konusunda yakinda bir anlasma imzalayacaklarini açikladi.

Modi, iki ülkenin 2030 yilina kadar ticareti ikiye katlamayi hedeflediklerini söyledi.



Hindistan-Yunanistan iliskileri gelisiyor

Miçotakis, ise görüsmeye iliskin yaptigi açiklamada, Hindistan ile Yunanistan arasindaki ticaretin 2022’de 1,32 milyar euro seviyesinde çiktigini ifade etti.

Turizm, ilaç ve teknoloji sektörlerinde ekonomik isbirligine dikkat çeken Miçotakis, Yunanistan ile Hindistan arasinda dogrudan uçuslarin olmasinin büyük önem tasidigini aktardi.
Kaynak: İHA