Ukraynali Pilotlarin ABD'deki F-16 Uçus Egitimi Ekimde Baslayacak

ABD Savunma Bakanligi (Penatgon) Sözcüsü Tuggeneral Pat Ryder, Ukraynali pilotlara F-16 savas uçaklari konusunda verilecek uçus egitiminin ekim ayinda baslayacagini açikladi.

Ukraynali Pilotlarin ABD'deki F-16 Uçus Egitimi Ekimde Baslayacak
Ukraynali pilotlara ABD’de verilecek olan F-16 egitiminde takvim netlesti. ABD Savunma Bakanligi (Penatgon) Sözcüsü Tuggeneral Pat Ryder, Ukraynali pilotlarin uçus egitimine ekim ayinda baslanacagini açiklayarak, pilotlarin önümüzdeki ay Ingilizce dil egitimi almasinin ardindan uçus egitiminin Arizona’da yapilacagini aktardi. Ryder, egitime çok sayida pilotun ve düzinelerce uçak bakim ekibinin katilacagini belirtti.

ABD Baskani Joe Biden geçtigimiz mayis ayinda Ukraynali pilotlara yönelik F-16 egitim programlarini onaylamis, 18 Agustos’ta ise ABD tarafindan Danimarka ve Hollanda’nin Ukrayna’ya F-16 savas uçagi göndermesine onay verilmisti. Su ana kadar Danimarka, Hollanda ve Norveç, Ukrayna’ya F-16 savas uçagi bagislayacaklarini açikladi.

Öte yandan, Ukraynali 8 pilot ve 65 personel Danimarka’nin Skrydstrup’taki askeri hava üssünde F-16 egitimi almaya basladi.

Kaynak: İHA