Yenisehir'deki Orman Yanginindan Çarpici Görüntüler...Yangin Kontrol Altinda

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde baslayan ve Bursa’nin Yenisehir ilçesine siçrayan orman yangini, 100’ün üzerinde araç, 250 personel ve 7 helikopterlerin özverili çalismasiyla sabahin ilk isiklariyla kontrol altinda alindi. Alevler tamamen söndürülürken, sogutma çalismalari devam ediyor.

Yenisehir'deki Orman Yanginindan Çarpici Görüntüler...Yangin Kontrol Altinda
Orman yangini, dün 15.30 siralarinda Bilecik’te baslayip Yenisehir’in Terziler köyü mevkiindeki ormanlik alana siçradi. Köylülerin ihbariyla bölgeye çok sayida Bursa Orman Bölge Müdürlügü ve Bursa Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi ekipleri sevk edildi. AFAD, sivil arama kurtarma ekipleri ve köylülerin de destegi ile kontrol altina alinan alevler saat 22.00 siralarinda rüzgarin etkisiyle tekrar büyüdü.

Çok sayida ekip yangini tekrar kontrol altina almak için seferber olurken, Bursa Valisi Mahmut Demirtas, gece 02.00 siralarinda alevlerin kontrol alindigini açikladi.

100’ün üzerinde araç, 500 personel, 7 uçak ile birlikte sabahin ilk isiklarina kadar yapilan müdahale sonucu, alevler söndürüldü. AFAD, DSI ve Karayollari ekiplerinin de araçlariyla mücadele ettigi yanginda, sogutma çalismalari sürüyor.

Yangindan geriye griye dönmüs orman alani görüntüsü kaldi.
Kaynak: İHA