Baskan Demircan Açiklamasi 'Sürecin Tarafimizca Bittigini Beyan Etmistik'

Yaklasik 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisinin 2024-2025 yillarindaki mali ve sosyal haklarinin belirlenecegi 7’nci dönem Kamu Toplu Sözlesmesi görüsmelerinde 11 hizmet kolunda imzalarin atilmasi ve son karari Hakem Kurulu’nun vereceginin açiklanmasinin ardindan gelismeleri degerlendiren Demokratik Saglik Sen Genel Baskani Togan Demircan, “Bu sürecin tarafimizca bittigini beyan etmistik” dedi.

Baskan Demircan Açiklamasi 'Sürecin Tarafimizca Bittigini Beyan Etmistik'


Demokratik Saglik-Sen Genel Baskani Togan Demircan, yaklasik 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisinin 2024-2025 yillarindaki mali ve sosyal haklarinin belirlenecegi 7’nci Dönem Kamu Toplu Sözlesmesi görüsmelerinde 11 hizmet kolunda imzalarin atilmasi ve son karari Hakem Kurulu’nun vereceginin açiklanmasinin ardindan gelismeleri degerlendirdi. Demircan, “Görüsmelerin basladigi ilk günlerde gerek kamu isveren heyeti gerekse yetkili konfederasyon tarafindan kurulan cümleler, memur ve emeklinin beklentilerine karsilik vermeyecegini göstermisti. Ancak sürecin devam etmesi nedeniyle o günlerde sessiz kalmis, kamu isveren heyeti tarafindan revize edilerek teklif edilen 2024 ve 2025 yillari için zam oranlarinin açiklanmasi sonrasi Demokratik Saglik Sen olarak bu sürecin tarafimizca bittigini beyan etmistik. Yetkili konfederasyona göre iki yili kapsayacak yüzde 110’luk zam talebi çok büyük bir oran olabilir, kameralar karsisinda her cümlesini deprem, afet, global kriz ile baslatan Memur-Sen Genel Baskani Sayin Ali Yalçin memurun gelecek iki yilini yeniden heba ederek, temsil yetkisini yitirdigini milyonlarca memur ve emekliye tekrar göstermistir. Bu durumun da özellikle memur arkadaslarimiz tarafindan anlasilmasini umuyorum. Bir sendika baskani öncelikle kabine üyesi olmadigini bilecek. Müzakere, müzakere, müzakere demeyecek, yeri geldiginde Fransizca kelimeler degil, örgütlü gücünü kullanacak” dedi.



“Attiginiz imzanin kiymeti harbiyesi yok”

“900’ün üzerinde taleple masaya oturup, 290 revize ve 50 tüm is kollarini kapsayan ve halen hakem heyeti tarafindan da degerlendirilmesi beklenen talepleri siz milyonlara kazanim elde ettik seklinde duyuramazsiniz” diyen Demircan, “Seher vaktinde kameralar karsisina geçerek emek, alin teri, diyalog, çözüm gibi cümlelere mali haklara iliskin taleplerimiz karsilik bulmadi, diyemezsiniz. O toplu sözlesme masasinda ’grevli toplu sözlesme hakkini konusmadiginiz sürece’ attiginiz imzalarin kiymeti harbiyesi yok, bunu böylece bilin. Siyaseti, politikayi veya üzerine vazife olmayan konulari dert edinen sendika baskanlari temsil makamlarindaki görevlerini biraksinlar, mensubu olduklari partilere üye olsunlar, siyasetlerini orada yapsinlar. Memurun üzerine basarak, masa terk ederek, girtlaktan konusarak hiç kimse kendisine verilen temsil yetkisini iç edemez.” ifadelerini kullandi.

“Memuru gelecek iki yil daha borç batagina sapladiniz”

Açiklamalarini sürdüren Demircan, “Toplu sözlesme öncesi kirmiziçizgi, olmazsa olmaz gibi iri cümlelerin sahibi basta yetkili konfederasyon ve beraberinde dag fare doguracak kaçalim anlayisi ile kendilerine temsil yetkisi verilmesine ragmen toplu sözlesme görüsmelerinden çekildiklerini açiklayarak sorumluluktan kaçan konfederasyona soruyorum söyleyin ne kazandiniz? Refah payi, yoksulluk sinirinin üzerinde aylik, kira yardimi, aile yardimi, çocuk yardimi, giyim yardimi! Koca bir hiç ile memuru gelecek iki yil daha borç batagina sapladiniz simdi de sonucun degismeyecegini bildiginiz hakem heyeti diyorsunuz.” diye konustu.

Kaynak: İHA