30. Uluslararasi Adana Altin Koza Film Festivali Jüri Üyeleri Açiklandi

18-24 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 30. Uluslararasi Adana Altin Koza Film Festivali’nin Uzun Metraj, Belgesel ve Kisa Metraj Film Yarismalari jüri üyeleri belli oldu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yilinda 30.’su gerçeklestirilecek festivalde, "Ulusal Uzun Metraj Film Yarismasi"nda yarisacak filmleri, yönetmen Ömer Faruk Sorak baskanliginda, oyuncu Bennu Yildirimlar, oyuncu Cezmi Baskin, yazar ve senarist Murat Uyurkulak, yapimci Nefes Polat, kurgu yönetmeni Özcan Vardar, görüntü yönetmeni Özgür Eken, akademisyen Prof. Dr. Senem Erkiliç ve sinema yazari, Sinematek Film Program Koordinatörü Senem Erdine’den olusan jüri degerlendirecek.

Festival çerçevesinde verilecek SIYAD En Iyi Film Ödülü’nü belirleyecek sinema yazarlari jürisi Övgü Gökçe, Yesim Burul ve Talip Ertürk’ten olusuyor.

Film Yönetmenleri Dernegi tarafindan verilecek “Film-Yön En Iyi Yönetmen” ödülü, Ceylan Özgün Özçelik, Emre Kayis ve Mahmut Fazil Coskun’dan olusan jüri tarafindan belirlenecek.

“Belgesel Film Yarismasi”nda yarisacak filmleri ise belgesel film yapimcisi Coskun Aral; yapimci, yönetmen ve yazar Cengiz Özkarabekir; yönetmen, akademisyen, Belgesel Sinemacilar Birligi Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Kurtulus Özgen; yönetmen Mustafa Ünlü; yapimci, yönetmen, Belgesel Sinemacilar Birligi kurucu üyesi Dr. Semra Güzel Korver’in yer aldigi jüri degerlendirecek.

Uluslararasi Kisa Film Yarismasi jürisi, akademisyen Prof. Dr. Bülent Çapli, oyuncu Feride Çetin, Uluslararasi Burgas Film Festivali Direktörü Emil Ovanesov ve yönetmen Ilker Savaskurt’tan olusurken; Ögrenci Kisa Film Yarismasi jüri üyeleri, yönetmen ve oyuncu Baris Atay, Diyarbakir Kisa Film Festivali Direktörü Serhat Gönen ve yönetmen, yapimci Vuslat Saraçoglu’ndan olusuyor.

Adana Kisa Film Yarismasi’nda yer alacak filmleri ise akademisyen Bülent Özkam, oyuncu Mine Çayiroglu ve yönetmen, oyuncu Savas Satis’tan olusan jüri degerlendirecek.
Kaynak: İHA