Usak'ta Toplu Tasima Ücretlerine Zam Kabul Edildi
Usak Belediye Meclisi Agustos Ayi Toplantisinda Usak Soförler ve Otomobilciler Esnaf Odasi tarafindan istenilen zam talebi görüsüldü. Esnaf Odasi’nin ögrenci 10 TL, Sivil 12,5 TL olan talebi, Ögrenci 9 TL, sivil 12 TL olarak oy birligi ile kabul edildi.

Toplantida, Usak Soförler ve Otomobilciler Esnaf Odasini sehir içerisinde toplu tasima yapan halk otobüsleri için talep ettigi; Ögrenci: 10 TL, sivil: 12,5 TL zam talebi görüsüldü.
Uzun tartismalardan sonra Ögrenci: 9 TL, sivil 12 TL olarak kabul edildi. Usak’ta toplu tasima araçlari 197 otobüsle sadece özel sektör tarafindan yapiliyor. Su andaki fiyatlar ögrenci 5 TL, sivil 7,5 TL olarak uygulaniyordu.
Yeni fiyat tarifesinin Belediye Meclisi kararindan sonra Usak valiligi tarafindan onaylanmasiyla uygulanacagi ögrenildi.
Usak Soförler ve Otomobilciler Esnaf Odasi, Haziran ayinda ögrenci 5 TL, sivil 7,5 TL toplu tasima fiyatlarinin ögrenci 7,5 TL, sivil 10 TL olmasi için basvurmus, akaryakita gelen zamlar yüzenden bu talebini ögrenci 10, sivil 12,5 TL olarak güncellemisti.
