MHP Genel Baskani Bahçeli Açiklamasi 'Birlesmis Milletler, Rumlarin Karanlik Emellerine Hizmetten Vazgeçmelidir'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Baskani Devlet Bahçeli, “Birlesmis Milletler, Rumlarin karanlik emellerine hizmetten, Kibris’in baris ve huzurunu bozucu tesebbüslerden derhal vazgeçmelidir. Aksi halde sözde Baris Gücü’nün varligi gayri mesru sayilacak, nitekim hiçbir sayginligi ve baglayiciligi da kalmayacaktir” dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, KKTC’deki yol insaati gerilimine iliskin yazili açiklama yapti. Ada’da iki halk ve egemen iki devlet oldugunun altini çizen Bahçeli, “Bu gerçekler kabul edilmeden adil ve kalici bir çözüm ortaminin yesermesi ham bir hayaldir. Kibris Türk halkinin bagimsiz ve egemen devleti vasitasiyla Rumlarin idaresi altina heves edip azinlik statüsüne boyun egmesi kesinlikle imkansizdir. Esitlik temelinde çözümden kaçmak bir defa çözümsüzlügü siyasi strateji görenlerin hem tahakküm açmazi hem de çarpik mantigidir. Kibris Türklügünün esit statüsüyle egemen esitligi mutlaka teyit ve tescil edilmelidir. Ada’da iki halkin çikarini ve varligini, ayni zamanda esit egemenlik haklarini müzakere etmekten kaçan ve kaçinan bir anlayisin barisa hizmeti düsünülemeyecektir” ifadelerini kullandi.

Kibris’in huzurunun Dogu Akdeniz’in huzuru oldugunu belirten Bahçeli, “Bu huzur ortami içinde Akdeniz’in potansiyel yer alti kaynaklarinin adaletli ve hukuk temelli paylasimindan baska da bir seçenek yoktur. Kibris Türk halkinin temel ihtiyaçlarinin karsilanmasi maksadiyla planlanan ve devreye sokulan insani projelere kemiklesmis önyargilarla, siyasi hesaplarla engel olmaya kalkismak çözüm arayislarini kundaklayan, huzursuzlugu kamçilayan provokasyonlardir. Kibris’ta Yesil Hat üzerindeki Pile köyüne ulasimi kolaylastirmak için hazirlanan yol projesine, nereye ve kimlere hizmet ettigi az çok belli olan Birlesmis Milletler Baris Gücü’nün haksiz ve hukuksuz sekilde müdahil olmasi tam manasiyla ilkelliktir. Pile halkinin taleplerini karsilamak amaciyla KKTC hükümetinin yol yapim faaliyetine Birlesmis Milletler Baris Gücü’nün karsi çikmasi, beton bloklarin proje sahasina yerlestirilmesi kaos ve kutuplasmaya açiktan destek olmak ve çanak tutmaktir. Baris Gücü’nün Rumlarin tahrik ve telkiniyle ortami germesi sorumsuzluktur” açiklamasinda bulundu.

KKTC hükümetinin hakli oldugunu ve yapilan müdahale ve muamelelerin dogru oldugunu ifade eden Bahçeli, “Birlesmis Milletler, Rumlarin karanlik emellerine hizmetten, Kibris’in baris ve huzurunu bozucu tesebbüslerden derhal vazgeçmelidir. Aksi halde sözde Baris Gücü’nün varligi gayri mesru sayilacak, nitekim hiçbir sayginligi ve baglayiciligi da kalmayacaktir. Unutulmamalidir ki sartlar ne olursa olsun Türkiye, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti ile güçlü dayanismasini sonuna kadar sürdürecek, dostluk ve kardeslik köprülerini titizlikle koruyacaktir. Uluslararasi hukuktan kaynaklanan haklarin çignenmesine de göz yumulmayacaktir” dedi.

ABD’nin Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG’li teröristlere silah egitimi vermesine deginen Bahçeli, sunlari kaydetti:

“Kamisli’da terör örgütüyle ortak tatbikat düzenlemesi sinirlarimizin mücavir alanlarina yuvalanmis düsmanligin ayan beyan göstergesidir. ABD’nin sabirlari tasiran sözde taktik ve stratejik adimlari terörizme kuluçka islevi görmektedir. Bu ülke dostluk ve müttefiklik iliskilerini pervasizca çignemektedir. Geldigimiz bu asamada terörle mücadele esas itibariyla arkasindaki güçlerle mücadeleye sabitlenmis ve kilitlenmistir. ABD’nin egitip donattigi teröristleri Suriye’nin petrol varligi etrafinda konuslandirmasi kan dökerek kaynak devsirmenin seytani formülüdür. Teröre destek vermek alçak bir terör yöntemidir. Kaldi ki bölücü terör örgütünün hunhar sahibi bellidir. Bu kapsamda Türkiye’ye sikilan her kursunun, yapilan her ihanetin koçbasi ABD’dir. Milliyetçi Hareket Partisi, ABD’yi terörle arasina kesin çizgilerle mesafe koymaya ve Suriye’den derhal çekilmeye davet etmektedir. Sayet sinirlarimizin diger bölgelerinde ABD takviyeli husumet kusatmasi devam ederse günü geldiginde akibetin nelere yol açacagini, iki ülke arasindaki görüs ve temas hattindaki mesafenin sifira düsmesi halinde nasil bir hesaplasmanin yasanacagini bugünden kestirmek elbette mümkün olmayacaktir. Bu itibarla terörle ayni hizada bulunan, ayni hedefte bulusan hangi ülke varsa aklini basina almasi tarihi önem ve degerdedir.”
Kaynak: İHA