Karadeniz'de Bu Yil Palamut Yok, Hamsi Var

Samsun Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifleri Birligi Baskani Atif Malkoç, bu yil Karadeniz’de palamut olmadigini ama hamsinin bol oldugunu söyledi.

Karadeniz'de Bu Yil Palamut Yok, Hamsi Var
15 Nisan’da yasaklanan av sezonu 1 Eylül gecesi balikçilarin ‘Vira Bismillah’ demesi ile baslayacak. Yaklasan sezon öncesi denizlerdeki son durum hakkinda bilgi veren Baskan Malkoç, geçen yil bu zamanda tezgahlara düsen çingene palamudunun bu sene hiç görünmedigini, sezonun geri kalaninda da palamudun olacagini düsünmedigini söyledi.

Hamsi ve diger balik türlerinde ise bolluk yasanacagina dikkat çeken Malkoç, önemli açiklamalarda bulundu.

“Palamut yok, hamsi bol”

Karadeniz’de yaptiklari arastirmalar neticesinde palamudun görülmedigini bunun nedenini de hava sartlarina baglayan Baskan Atif Malkoç, “Bu sene Karadeniz’de palamut yok. Geri kalan tüm sezon baliklari ise denizde görünüyor. Palamudun olmamasi ve mazot fiyatlari haricinde bir sikintimiz yok. Geçen yil Agustosun 10’unda çingene palamutlari tezgahlardaki yerini aliyordu. Bu sene ise palamut hiç havyar tutmamis. Çok yagmur yagdigindan dolayi palamudun olmadigini düsünüyor. Sevindirici olan taraf ise bu sene hamsinin çok olacagini ümit ediyoruz. Hamsinin yani sira mezgit, istavrit ve barbunun da bolca olacagini öngörüyoruz” dedi.

Balikçilar, Samsun’da 31 Agustos’u 1 Eylül’e baglayan gece düzenlenecek tören ile balik avlamak için Karadeniz’in bereketli sularina açilacaklar.
Kaynak: İHA