Isveç Ve Ukrayna Arasinda CV90 Zirhli Araçlari Üretimi Anlasmasi

Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, Isveç’in baskenti Stockholm’de yaptigi basin toplantisinda, “ Isveç ile birlikte CV90 zirhli araçlarini üretecegiz” dedi.

Isveç Ve Ukrayna Arasinda CV90 Zirhli Araçlari Üretimi Anlasmasi


Rusya ve Ukrayna arasindaki savas devam ederken Ukrayna, diplomatik arayislarini sürdürüyor. Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, resmi temaslar kapsaminda Isveç’in baskenti Stockholm’e geldi. Isveç Basbakani Ulf Kristersson ile bir araya gelen Zelenskiy, görüsmenin ardindan basin açiklamasi yapti.

Isveç’ e gerçeklestirdigi ziyaretten memnuniyet duydugunu belirten Zelenskiy, “Önceligimiz savunma alanindaki isbirlikleri. Güçlü Isveç CV90 zirhli araçlari dahil olmak üzere genis bir gündemimiz var. Askerlerimiz savas alaninda araçlari çoktan kullanmaya basladi.

Biz ayrica Isveç ile birlikte CV90 zirhli araçlarini Ukrayna’da da üretecegiz. Ukraynali pilotlarimiz Gripens denemelerine çoktan basladi.

Su anda yeni 13. Isveç askeri yardim paketinin transferini hazirliyoruz. Bu pakette önemli olan sey hava savunma ve savas araçlari için mühimmat, zirhli araçlar için yedek parçalar, mayin temizleme ekipmanlaridir” dedi.

Kristersson ise Ukrayna’ya desteklerini sunarak, “Sadece tüm mücadelelerinizde yaninizda olmamiz bu ihtiyaci pekistiriyor” ifadelerini kullandi.

Isveç’in Ukrayna’ya yardimlari

Isveç, tanklar, uçaksavar sistemleri ve zirhli Tip 90 piyade savas araçlari gibi silahlar saglayarak Ukrayna’ya destek sagliyor. Isveç Savunma Bakani Pal Jonson sali günü yaptigi açiklamada, hükümetin Ukrayna’ya daha önce teslim edilen silah sistemlerinin mühimmati ve yedek parçalarindan olusan 313,5 milyon dolarlik yeni bir askeri yardim paketi planladigini ifade etmisti.
Kaynak: İHA