Galatasaray Camiasi, Tevfik Fikret'i Kabri Basinda Andi

Galatasaray’da Baskan Dursun Özbek ve yönetim kurulu, Türk edebiyatinin önemli isimlerinden Galatasaray hami baskani Tevfik Fikret’i vefatinin 108. yilinda Asiyan Müzesi’nde kabri basinda andi.

Galatasaray Camiasi, Tevfik Fikret'i Kabri Basinda Andi
Galatasaray camiasi, Türk edebiyatinin önemli isimlerinden olan, ayni zamanda Galatasaray hami baskani Tevfik Fikret’i vefatinin 108. yilinda kabri basinda andi. Tevfik Fikret’in, Asiyan Müzesi’nde yer alan kabrinde gerçeklesen anma töreni Asiyan Müzesi Müdürü Ata Yersu’nun ev sahipliginde gerçeklesti.

Törene, Galatasaray Spor Kulübü Baskani Dursun Aydin Özbek, Galatasaray Spor Kulübü Ikinci Baskani Metin Öztürk, Yönetim Kurulu Üyeleri, Galatasaray Sportif A.S. Yönetim Kurulu Üyesi ve 1905 GSYIAD Baskani Ibrahim Hatipoglu, Divan Kurulu Baskani Aykutalp Derkan, Galatasaray Lisesi Müdür Vekili Sabri Açikalin, Galatasaray Egitim Vakfi Genel Müdürü Begüm Hesapçioglu, Galatasaray Yardimlasma Vakfi Yönetim Kurulu Üyesi Tugba Toprak Tunçel ile Tevfik Fikret’in çok sayida seveni katildi.



Dursun Özbek: “Galatasaray ve Türkiye için ilham alinmis birisi”

Törenin ardindan açiklamalarda bulunan Galatasaray Spor Kulübü Baskani Dursun Özbek, “Bugün Tevfik Fikret’in 108. ölüm yil dönümü. Onu hasretle aniyoruz, burada hep beraber toplandik. Tevfik Fikret’in birçok yönü var. Özellikle Galatasaray ve Türkiye için ilham alinmis birisi. Mustafa Kemal Atatürk’ün söylemlerinden büyük ölçüde etkilendigini biliyoruz. Galatasaray Spor Kulübü için de çok önemli bir isim. Kulübün kurulusunda büyük destek vermis, o günkü zorluklara ragmen onlara destek olmus. Galatasaray’in bu güne gelmesinde öncülük etmis bir büyügümüz. Galatasaray’in Hami baskani. Kendisini hasretle aniyoruz. Fikirleri her zaman Türkiye’de yasayacak. Tevfik Fikret’i anlamaya davet ediyorum. Yol göstericiligi tartisilmaz. Türkiye Cumhuriyeti için çok önemli bir isim Tevfik Fikret” ifadelerini kullandi.

Metin Öztürk: “Galatasaray Lisemizi çok farkli bir noktaya tasiyan, çok kiymetli bir büyügümüz”

Baskan Özbek’in ardindan açiklama yapan Galatasaray Spor Kulübü Ikinci Baskani Metin Öztürk ise, “Aslinda Tevfik Fikret sadece egitim, sair tarafi degil, bugün Cumhuriyet’in geldigi noktada Atatürkümüze ilham veren, yenilikçi, ilerici, medeni noktalari da isaret eden, yüzlerce, binlerce ögrenci yetistiren, Galatasaray Lisemizi çok farkli bir noktaya tasiyan, çok kiymetli bir büyügümüz. Nur içinde yatsin. Kendisini saygiyla, özlemle aniyoruz” diye konustu.

Öte yandan, Baskan Dursun Aydin Özbek, Asiyan Müzesi’ni gezdi ve ani defterine Tevfik Fikret’e dair düsüncelerini yazdi.
Kaynak: İHA