ECOWAS Açiklamasi 'Nijer'deki Cunta Yönetimi ECOWAS Blogu Ile Diyalogu Kabul Etti'

Bati Afrika Devletleri Ekonomik Toplulugu’nun (ECOWAS) Siyasi Isler, Baris ve Güvenlikten Sorumlu Komiseri Abdel-Fatau Musah “General Abdourahamane Tchiani tarafindan yönetilen Nijer, ECOWAS blogu ile diyalog kurmayi kabul etti” dedi.

ECOWAS Açiklamasi 'Nijer'deki Cunta Yönetimi ECOWAS Blogu Ile Diyalogu Kabul Etti'


Bati Afrika Devletleri Ekonomik Toplulugu’nun (ECOWAS) Siyasi Isler, Baris ve Güvenlikten Sorumlu Komiseri Abdel-Fatau Musah 26 Temmuz’da ordunun yönetime el koydugu Nijer’e iliskin yeni açiklamalarda bulundu. Musah, “General Abdourahamane Tchiani tarafindan yönetilen Nijer, ECOWAS blogu ile diyalog kurmayi kabul etti. Sonunda Nijer’deki askeri yönetim bize, onlara sundugumuz misyonu kabul edeceklerini söylediler. Bu yüzden bugün orada bir misyon olacak.” dedi.



Sonsuz diyaloga girmeyeceklerini açiklamislardi

Musah, Gana’nin baskenti Akra’da iki gün süren Genelkurmay Baskanlari Toplantisi’nin ardindan yaptigi açiklamada, “ECOWAS’in Nijer’e asker konuslandirmak için Birlesmis Milletler’den (BM) izin almasina gerek olmadigini ifade etmis, daha sonra da ’Emir ne zaman verilirse askeri müdahalede bulunmaya haziriz’ demisti. Nijer’de demokrasiyi yeniden tesis etmek için savas ilan etmeyeceklerini belirten Musah, Nijer ile sonsuz diyalog kurmayacagini vurgulayarak, “Konustugumuz gibi, hala ülkeye arabuluculuk misyonu hazirliyoruz, bu nedenle hiçbir kapiyi kapatmadik. Ancak sonsuz bir diyaloga girmeyecegiz." ifadelerini kullanmisti.
Kaynak: İHA