Altindag'da Engellilere Yönelik KPSS Kursu Basliyor

Altindag Belediyesi tarafindan engelli bireylere yönelik E-KPSS Hazirlik Kursu düzenlenecek.

Altindag'da Engellilere Yönelik KPSS Kursu Basliyor
Altindag Belediyesi tarafindan engelli bireylerin Türkiye geneli istihdamina yönelik E-KPSS Hazirlik Kursu baslatiliyor. Toplam üç merkezde düzenlenecek kurslara kayitlar basladi.

Kurslardan en az yüzde 40 ve üzeri engeli olan, ortaögretim, ön lisans ve lisans mezunlari faydalanabilecek. Altindag Belediye Baskani Asim Balci’nin talimati ile bu yil da baslayacak olan kurslar, memur olmak isteyen ancak engeli ya da maddi imkansizliklari sebebiyle kursa gidemeyen memur adaylarina büyük kolaylik saglayacak.

E-KPSS Hazirlik Kursu için basvuru ve kayit süreci basladi.

Kurslar, Önder Gençlik Merkezi, Aydinlikevler Kadin Egitim ve Kültür Merkezi, Karapürçek Mimar Basak Cengiz Kadin Egitim ve Kültür Merkezi’nde verilecek. Kurslar, haftada 3 gün 09.00-16.00 saatleri arasinda gerçeklestirilecek.

"Altindag’da yasayan engelli kardeslerimizden bu konuda çok yogun bir talep vardi"

E-KPSS Hazirlik Kursu’na Altindag’da ikamet eden engelli vatandaslarin ilk günden itibaren büyük ilgi gösterdigini söyleyen Baskan Balci, "Altindag’da yasayan engelli kardeslerimizden bu konuda çok yogun bir talep vardi. Kimisi engeli nedeniyle, kimisi ise imkanlari olmadigi için kursa gidemiyor ve kaynaklardan faydalanamiyordu. Altindag’da engelleri asacagimiza söz vermistik. Aynen söz verdigimiz gibi bu engeli de yillardir asiyor ve bunun mutlulugunu yasiyoruz. Altindag’da engelli olmak hiçbir seye engel degil" dedi.

Balci, memur olma hayali kuran engelli vatandaslarin mahallelerinde bulunan Kadin Egitim ve Kültür Merkezi ile Gençlik Merkezi’ne giderek bilgi alabileceklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA